Ion Ţiriac s-a mutat din România. Moft de nabab, unde şi-a luat o proprietate de 5,5 milioane de euro

În perioada pandemiei, Ion Țiriac și-a cumpărat un domeniu în Africa, în valoare de 5,5 milioane de euro. Alte 2 milioane de euro ar fi mers spre extinderea unui lac natural în zonă. Țiriac a recunoscut că s-a mutat din România și că se simte excelent pe proprietatea lui din Africa.

15 ian. 2023, 13:20
Ion Ţiriac s-a mutat din România. Moft de nabab, unde şi-a luat o proprietate de 5,5 milioane de euro
Ion Ţiriac s-a mutat din România

În perioada pandemiei, Ion Țiriac și-a cumpărat un domeniu în Africa, în valoare de 5,5 milioane de euro. Alte 2 milioane de euro ar fi mers spre extinderea unui lac natural în zonă.

Ion Ţiriac s-a mutat din România și a făcut dezvăluiri despre pasiunea sângeroasă pe care o are. Al doilea cel mai bogat român este un împătimit al vânătorii. A recunoscut că a pus pușca în mână, pentru prima dată, chiar înainte de a deveni major.

În Namibia, Ion Țiriac are la dispoziție două vile luxury pentru oaspeți, opt bungalouri și piscină. De acolo se organizează safariuri și se vânează leoparzi, zebre, antilope și alte animale mari. Ion Țiriac a recunoscut că s-a mutat din România și că se simte excelent pe proprietatea lui din Africa, scrie as.ro.

Marea pasiune l-a costat o avere pe Ion Țiriac. Pe durata pandemiei, miliardarul român și-a cumpărat un domeniu de senzație în „inima” Africii, pe care ar fi achitat nu mai puțin de 5.5 milioane de euro. A plătit și alte 2 milioane de euro în extinderea unui lac natural din zonă.

„Eram tinerel, din întâmplare, Costică Năstase când nu s-a prezentat o dată să joace cu dumnealui, m-au luat pe mine, m-au sculat, eu eram la Steaua pe vremea aia, așa, și să joc cu dumnealui, mă ducea vineri seara la Brașov, că familia mea era la Brașov, și duminică, atunci când se întorcea, mă întorcea și pe mine cu mașina. Și pe urmă m-am dus la o vânătoare, două trei, pe urmă am luat și pușca în mână, la 16-17 ani, și am devenit mare pasionat. O am și acum.

Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare. Cine i-a făcut botezul fostului tenismen: ”A fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei”

Africa pentru mine este un mit, e un drog Africa pentru mine. Cred că am peste 50 de safariuri în Africa. Acum locuiesc în Africa, în Namibia, am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă foarte mult„, a declarat Ion Țiriac pentru cancan.ro.

Țiriac organiza tradiționala vânătoare de mistreți pe fondul său de 1.100 de hectare de la Balc. În ultimele două decenii, mulți dintre miliardarii lumii au fost invitații lui Ion Țiriac și au venit în România. Țiriac mai are un fond de vântăroare și în Ersig, în județul Caraș Severin, întins pe 700 de hectare.

Ion Țiriac a dezvăluit ce proiect măreț are în Africa
Fostul mare jucător de tenis a sărit în ajutorul copiilor defavorizați din Africa, iar acum a anunțat că se află în căutarea unei profesoare care să le predea micuților.

Omul de afaceri român își dorește să găsească persoana potrivită care să se ocupe de copiii de la grădinița finanțată de el.

„Sunt mai mult în Africa, mă preocupă cum găsesc o suplinitoare, o profesoară la grădinița pe care o am acasă acolo. Am vreo 40 de copii și trebuie să meargă la o grădiniță, lucru care acolo nu prea există. Dar la mine acasă așa se face treaba”, a spus, anul trecut, Ion Țiriac.

Sorin Ovidiu Vîntu șterge pe jos cu Ion Țiriac: „A ajuns la o vârstă când ar trebui să fie mai puțin preocupat de imaginea proprie și când deschide gura să spună ceva util”

Ce avere are Ion Ţiriac

Ion Ţiriac a încheiat anul 2021 pe locul 3, cu o avere estimată la 7.2 miliarde de lei. Pe durata acestui an a mai adunat peste 1 miliard de lei. Astfel, a ajuns la 8.5 miliarde de lei, iar Ţiriac a urcat pe locul 2 în clasamentul bogaţilor României!

Potrivit estimărilor făcute de forbes.ro, cea mai mare avere o au fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. Ion Ţiriac este pe poziţia a doua şi este urmat de Daniel Dines, cel care a avut un 2022 de coşmar. De la 22.2 miliarde de lei, acesta a ajuns să mai aibă numai 8 miliarde de lei.