Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare. Cine i-a făcut botezul fostului tenismen: ”A fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei”

Ion Țiriac și-a descoperit pasiunea pentru vânătoare încă din copilărie. Recent, fostul tenismen a dezvăluit că cel care i-a făcut ”botezul” a fost Ion Gheorghe Maurer, fostul prim-ministrul al României.

14 ian. 2023, 19:05
Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare. Cine i-a făcut botezul fostului tenismen: ”A fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei”
Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare

Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare. Foarte mulți români știu că Ion Țiriac este un împătimit al vânătorii, însă până de curând, nimeni nu a știut de unde a pornit această pasiune a fostului tenismen care acum, deține un palmares impresionant de trofee.

Citește și Ion Ţiriac cere demisia preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Tenis. Scandal uriaş provocat de compania lui Gerard Pique

Ion Țiriac, despre prima experiență la vânătoare

Ion Țiriac a dezvăluit că pasiunea sa pentru vânătoarea a venit dintr-o pură întâmplare.

Totul a început atunci când el avea 16-17 ani, iar cel care i-a călăuzit pașii în această activitate a fost Ion Gheorghe Maurer, fostul prim-ministrul al României, despre care fostul tenismen are doar cuvinte de laudă.

„Da, domnul Maurer, pentru care am un respect și acum, Dumnezeu să-l ierte, de aici până la eternitate a fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei. Eram tinerel, din întâmplare, Costică Năstase când nu s-a prezentat o dată să joace cu dumnealui, m-au luat pe mine, m-au sculat, eu eram la Steaua pe vremea aia, așa, și să joc cu dumnealui, mă ducea vineri seara la Brașov, că familia mea era la Brașov, și duminică, atunci când se întorcea, mă întorcea și pe mine cu mașina. Și pe urmă m-am dus la o vânătoare, două trei, pe urmă am luat și pușca în mână, la 16-17 ani, și am devenit mare pasionat. O am și acum. Africa pentru mine este un mit, e un drog Africa pentru mine. Cred că am peste 50 de safariuri în Africa. Acum locuiesc în Africa, în Namibia, am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă foarte mult”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul unui interviu pentru Gândul.

Omul de afaceri a spus că plănuiește să expună toate animalele pe care le-a vânat de-a lungul timpului, într-un muzeu de natură

„Trofee am acuma și intenționez să fac tot aici ceva, 20 de metri mai încolo (n.r. lângă Ion Țiriac Collection) un muzeu enorm de natură. Să nu-i spun vânătoare că nu le place la mulți, dar am de la elefanți întregi, la girafe întregi, la hipopotami întregi, la rinoceri. Am zeci sau poate sute dacă vreți, de animale naturalizate întregi, pe care merită copiii să le vadă”, a mai spus Ion Țiriac.

Citește și Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: „Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele”