Ion Ţiriac şi Ilie Năstase pregătesc un proiect grandios, care va revitaliza tenisul din ţara noastră: „Un centru universitar, cum s-ar spune. O să fie bun pentru tenisul românesc”

Ion Ţiriac și-a propus să construiască o arenă sportivă de cinci stele, din resursele proprii, cum nu există acum în țara noastră, iar fostul său partener de dublu şi primul număr 1 mondial, Ilie Năstase, a confirmat informaţia.

25 mai 2021, 10:08
Ion Ţiriac şi Ilie Năstase pregătesc un proiect grandios, care va revitaliza tenisul din ţara noastră: „Un centru universitar, cum s-ar spune. O să fie bun pentru tenisul românesc”

Ilie Năstase a spus că grandiosul proiect se va construi la Otopeni, acolo unde Ion Ţiriac deține deja un teren și unde deja a construit un patinoar. Apropierea de Aeroportul Henri Coandă, dar și de stația de tren care face legătura cu Gara de Nord reprezintă atuuri importante în realizarea proiectului.

Mai mult, în jurul noii arene, Țiriac intenționează să pună bazele și unei Academii de Tenis.

”Există un proiect care se numeşte proiectul Ţiriac-Năstase, cu mai multe terenuri de tenis şi un central. Un centru universitar, cum s-ar spune şi cred că asta o să fie un proiect foarte bun pentru tenisul nostru”, a spus Ilie Năstase, conform Digisport.

Ion Ţiriac trage un semnal de alarmă în privința situației în care a ajuns sportul românesc

Omul de afaceri  susține că sportul românesc susține că dezinteresul afișat de autorități a făcut ca România să nu mai impresioneze la competițiile europene și mondiale.

România mai are doar câteva insule de prosperitate în sportul mondial, iar până ieri se calificaseră la JO de la Tokyo 66 de sportivi. Lotul tricolor nu va include însă echipa feminină de gimnastică, o forță altădată pe plan mondial, dar nici naționala feminină de handbal.

„Sportul, în ziua de azi, e zero în România. Dacă sportul are un buget egal cu zero, e ca și cum n-am exista. Fără sport, nu știu unde ne ducem. Dintr-o țară care era în primele 10 în 2000 și putea sta la masă cu toată lumea, am ajuns, ca în alte domenii, la coada Europei, dacă nu la coada mondială!

Sportul n-are legătură doar cu datul cu piciorul în minge, are legătură cu sănătatea, cu educația. Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar trebui să fie împreună și să se gândească la acest tineret care nu numai că nu știe să mai fugă, dar nu știe să mai meargă!

Nu mai avem condiții. Nu spun doar de sportul olimpic sau de sportul de performanță, ci și de sportul de masă, care la noi nu mai există. Am spus întotdeaua. Nu absolut tot din perioada comunistă a fost rău. În perioada aia, tânărul era obligat să facă sport”, a declarat Țiriac, pentru GSP.ro.

Citeşte şi: Gigi Becali și-a transformat Palatul în spital. Patronul FCSB tratează doar măicuțe și preoți bolnavi de Covid-19