Ion Ţiriac şi Wolfgang Porsche sunt aşteptaţi vineri la Oradea, pentru vânătoarea de la Balc

Omul de afaceri Ion Ţiriac este gazda tradiţionalei vânători de mistreţi din localitatea bihoreană Balc. El este aşteptat, vineri după-amiază, pe Aeroportul din Oradea, urmând să sosească împreună cu unul dintre aparatele de zbor ale propriei companii aeriene, la fel ca şi Wolfgang Porsche.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 12:28
Ion Ţiriac şi Wolfgang Porsche sunt aşteptaţi vineri la Oradea, pentru vânătoarea de la Balc

Se pare că şi Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, va sosi la Oradea cu un avion propriu.

„Am primit în această dimineaţă planurile de zbor pentru două aparate. Unul este un Galaxy aparţinând Ţiriac Air, care va porni de pe Aeroportul Otopeni şi va ajunge la Oradea în jurul orei 14.45, iar celălalt este un Cessna 560, aflat în proprietatea Porsche, care va porni din Debreţin şi va ajunge la Oradea în jurul orei 16.00”, a declarat Gheorghe Pasc, managerul Aeroportului din Oradea.

Conform managerului, atât aeronava lui Ţiriac, cât şi cea a lui Porsche, vor pleca de pe Aeroportul din Oradea duminică la ora 15.00. Planurile de zbor nu conţin şi listele pasagerilor, însă, conform unor surse locale, între invitaţii lui Ion Ţiriac se numără, la fel ca în anii precedenţi, Alfred Baumhauer (compania Cartier), George Marsan (primarul oraşului Monte Carlo), Klaus Mangold (Daimler), Siegfried Wolf (Magna Europa), Franz Rauch (fabricant de sucuri naturale) şi politicianul austriac Rudolf Streicher.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Vânătoarea se desfăşoară, ca şi în anii trecuţi, la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie. Domeniul de la Balc se întinde pe o suprafaţă de 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.

Printre invitaţii ediţiei de anul trecut a vânătorii de la Balc s-au aflat George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, Franz Rauch, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.