Ion Ţiriac şochează după ce a avut COVID: „Dacă aș fi fost împăratul lumii, aș fi dat un decret cu vaccinarea obligatorie”

Miliardarul Ion Ţiriac îi îndeamnă pe toţi să se vaccineze, după ce s-a infectat cu COVID-19 şi a avut nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

09 mart. 2022, 13:36
Ion Ţiriac şochează după ce a avut COVID: „Dacă aș fi fost împăratul lumii, aș fi dat un decret cu vaccinarea obligatorie”
Ion Ţiriac sare în ajutorul statului Român

Ion Ţiriac a dezvăluit că a fost printre primii oameni care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2, care provoacă boala COVID-19. Fostul jucător de tenis a fost internat în spital şi că a avut nevoie de mult timp pentru a-şi reveni.

„Am avut COVID, unul dintre primii. Am luat în Statele Unite. N-am știut că l-am avut, n-am știut că îl port în spate. Imediat feciorul meu cel mare m-a adus în Europa. A trebuit să mă țină în spital opt zile, nu știu de ce.

Dar nu în România, în Germania. Apoi m-am săturat și am venit acasă. E adevărat că am mai stat aproape o lună pe un teren de vânătoare, fără să fac nimic. În fiecare zi vânam de acolo, pentru că sătenii erau cam înghesuiți cu carnea”, a spus Ion Țiriac la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la Gsp.

De asemenea, Ion Ţiriac este de părere că vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie obligatoriu în toată lumea.

„Teama de COVID e una cu care trebuie să învățăm să trăim. Eu dacă aș fi fost împăratul lumii, aș fi dat un decret cu vaccinarea obligatorie. Dacă ai turbare, te vaccinezi, ca să nu dai mai departe. Astea sunt chestii sociale care trebuie aplicate de la A la Z”, a spus Țiriac, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, internat în spital din cauza coronavirusului: „Am luat în Statele Unite”

Guvernul austriac a anunțat miercuri suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, la doar o lună de la intrarea ei în vigoare.

„Am decis să urmăm sfatul comisiei de experți” și să „suspendăm” aplicarea legii care nu este „proporțională” cu periculozitatea variantei Omicron, a anunțat ministrul Karoline Edtstadler, în cadrul unei conferințe de presă la Viena, potrivit AFP.

Austria este prima țară din UE care a introdus vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, începând cu 1 februarie 2022.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre proviziile românilor cu pastile de iod: „Eu și familia mea nu ne-am gândit, în niciun moment, să facem așa ceva”