Ion Ţiriac, reacţie SURPRIZĂ despre Universiada de Vară 2021

Ion Ţiriac a declarat, marţi, că organizarea Universiadei din 2021 în România ar implica nişte cheltuieli foarte mari, precizând că această competiţie poate fi găzduită, deşi este greu de realizat infrastructura.

10 mart. 2015, 19:03
Ion Ţiriac, reacţie SURPRIZĂ despre Universiada de Vară 2021

„Este o treabă importantă, în special pentru o ţară emergentă ca noi. Cred că se poate face, dar e foarte greu de făcut. Noi nu mai avem disciplina din 1981, iar pentru asta ne trebuie foarte multă logistică, foarte mulţi oameni, foarte mulţi voluntari. În ziua de astăzi, eu am 3.500 de voluntari pentru opt zile de turneu de tenis”, a spus Ion Ţiriac, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, avertisment DUR legat de ÎNVĂŢĂMÂNT şi SPORT

Ion Ţiriac a afirmat că în România va fi greu de cazat peste 10.000 de sportivi şi alte câteva mii de jurnalişti: „Sunt oameni care doresc treaba asta, dar noi vorbim despre zece mii de sportivi şi alte câteva mii de jurnalişti. Aici e vorba de infrastructură, de cazare. S-ar putea crea o emulaţie senzaţională dacă ar fi cineva care s-ar gândi şi la logistică, felul în care se face treaba asta. Dacă se obţine asta, eu de la anul aş face la ANEFS o secţie şi un curs pentru managementul evenimentelor sportive”.

România şi-ar putea depune candidatura pentru organizarea Universiadei de vară din anul 2021, competiţie pe care a mai găzduit-o în 1981, Asociaţia Student Sport urmând să înainteze în acest sens un memorandum către Guvernul României în cursul zilei de miercuri.