Ion Ţiriac, contele DRACULA. Cum I-A ŞOCAT pe americani în ANII ’80

Ion Ţiriac i-a speriat pe americani în anii '80, perioadă în care începea să devină un manager de top şi un important om de afaceri. Un jurnalist de top a rememorat întâlnirea cu actualul miliardar român.

25 aug. 2015, 13:12
Ion Ţiriac, contele DRACULA. Cum I-A ŞOCAT pe americani în ANII ’80

Terrell Lester, jurnalist, a povestit, intr-un articol destul de amplu, cum a decurs organizarea turneului demonstrativ Tulsa Challenge 1985 si cum s-a intalnit pentru prima data cu Ion Tiriac.

„Tiriac era o prezenta intunecata, inspaimantatoare si mustacioasa, intotdeauna la un brat distanta de Boris Becker. Era o legenda inca dinainte ca germanul sa se nasca. Nascut in Transilvania, era poreclit Contele Dracula. Am fost coplesit de el. Eram fascinat”, a povestit Lester pentru Greater Tulsa Reporter, citat de ziare.com.

Ion Ţiriac, o nouă lovitură de MILIOANE DE EURO în România

„In privat, nu era atat de inspaimantator precum era perceput. Am vorbit. Am ras. Ei bine, eu am ras, pentru ca el a ramas sobru. Aceeasi sobrietate pe care aveam s-o regasesc doi ani mai tarziu intr-o reclama. Totusi, am devenit destul de apropiati si am indraznit sa ii cer un autograf. Sigur, pentru un jurnalist o asemenea solicitare denota lipsa de profesionalism. Dar era, pentru numele lui Dumnezeu, vorba despre Ion Tiriac! Fost hocheist de nivel olimpic. Fost campion la Roland Garros. Manager si antrenor al starurilor! A dat curs cererii mele. Poate ca nu cu un zambet, dar nici cu acea privire rece. Larry Egge, din Tulsa, a avut o rugaminte similara. Una pe care rareori a facut-o”, a mai spus Lester.

Tulsa Challenge 1985 a fost castigat de Boris Becker, elevul lui Ion Tiriac.