Ionel Arsene a vrut să scape de controlul judiciar. Instanţa a respins cererea

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, le-a cerut revocarea controlului judiciar în cazul său, dar instanţa a respins, vineri, solicitarea şi a menţinut măsura dispusă la sfârşitul lunii februarie pe numele politicianului.

11 mai 2018, 17:05
Ionel Arsene a vrut să scape de controlul judiciar. Instanţa a respins cererea

onel Arsene a solicitat Tribunalului Neamţ revocarea controlului judiciar, însă instanţa a respins, vineri, cererea.

„Instanţa respinge cererea formulată de către inculpatul Arsene Ionel de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, măsură dispusă prin încheierea din 28 februarie 2018, pronunţată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă – faptă din anul 2013 – şi a unei infracţiunii de trafic de influenţă – faptă din anul 2015”, au decis magistraţii Tribunalului Neamţ.

Decizia Tribunalului Neamţ poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful Agenţiei Naţionale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Conform anchetatorilor, intervenţia nu şi-a atins scopul.