Bărbatul care a ucis doi soţi într-un parc din Făget a fost condamnat definitiv. Pedeapsa primită pentru dubla crimă

Bărbatul care a ucis doi soţi într-un parc din oraşul Făget din judeţul Timiş a fost condamnat la 31 de ani şi patru luni de închisoare. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins apelul lui Ionel Boldea şi au menţinut astfel decizia Tribunalului Timiş.

11 dec. 2020, 17:29
Bărbatul care a ucis doi soţi într-un parc din Făget a fost condamnat definitiv. Pedeapsa primită pentru dubla crimă

Ionel Boldea, bărbatul care a ucis doi soţi într-un parc din oraşul Făget, judeţul Timiş, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.

Curtea de Apel Timişoara a redus din pedeapsă perioada în care bărbatul a stat în arest preventiv. Astfel, Boldea are de executat 30 de ani de închisoare, notează News.ro.

Instanţa a constatat „încetarea de drept a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Boldea Ionel şi a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestului preventiv”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.

Magistraţii Curţii de Apel Timisoara au decis că Ionel Boldea este obligat să plătească suma de 300 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare faţă de stat.

Decizia instanţei este definitivă.

Citeşte şi: Sărbătorile de iarnă vin cu restricţii. Guvernul a prelungit vineri STAREA DE ALERTĂ

Ionel Boldea a omorât doi soţi într-un parc din Făget

În dimineaţa zilei de 3 iulie 2019, doi soţi făceau mişcare la aparatele de fitness montate într-un parc din Făget, în momentul în care au fost atacaţi de Ionel Boldea. Pe bărbat l-a omorât pe loc, iar pe femeie a abandonat-o într-o baltă de sânge, iar aceasta a decedat la spital.

Potrivit sursei citate, Ionel Boldea s-a urcat apoi pe o bicicletă care a ajuns în localitatea Temereşti, unde ar fi vrut să intre cu forţa într-un bar. Pe drum, a atacat alţi oameni aflaţi într-un tractor, precum şi o bătrână care i-a ieşit în cale şi pe care a lovit-o cu propriul baston.

Bărbatul a încercat să se ascundă într-o locuinţă din Temereşti, unde i-a cerut gazdei să-l lase să folosească baia pe motiv că ar fi căzut cu bicicleta.

Boldea s-a baricadat în baia locuinţei, care a fost înconjurată de poliţişti. Individul a încercat să fugă, a fugit în curtea casei şi a demarat în trombă cu maşina proprietarului, în timp ce poliţiştii trăgeau asupra lui focuri de armă.

Suspectul a reuşit să scape, a abandonat maşina într-un şanţ şi a fugit în pădurea din apropiere. Câteva ore mai târziu, poliţiştii au reuşit să prindă într-o altă maşină pe care o furase şi cu care voia să ajungă în Bichigi, satul natal.

Ionel Boldea a fost arestat preventiv, iar, în decembrie 2019, a fost trimis în judecată, la Tribunalul Timiş.

În septembrie, Ionel Boldea a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare, decizia fiind atacată cu apel.

foto: Opiniatimisoarei.ro

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 11 decembrie. 6.460 cazuri noi COVID-19 şi 168 de decese. Record la ATI