Ionel Dancă, PNL: „Noi am promis românilor o guvernare fără PSD. Deci nu pot să votez un guvern alături de PSD”

Deputatul PNL Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban, a declarat joi că nu ar putea vota guvernul minoritar propus de Nicolae Ciucă, în contextul în care majoritatea vocilor din politică sugerează că executivul ar urma să fie susţinut de PSD în Parlament.

21 oct. 2021, 21:22
Ionel Dancă, PNL: „Noi am promis românilor o guvernare fără PSD. Deci nu pot să votez un guvern alături de PSD”

Ionel Dancă a criticat în continuare alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier însărcinat cu formarea unui nou guvern, catalogând opţiunea ca „o sacrificare a democraţiei”.

„România nu are nevoie în momentul de față de o soluție militară de guvernare. România are capacitatea de a oferi țării o soluție politică democratică de guvernare și aceasta e simplă: refacerea coaliției de guvernare cu un candidat de premier din partea PNL, altul decât Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, care să aibă capacitatea de a reface încrederea partenerilor. Eu nu cunosc alt candidat în PNL decât Ludovic Orban, cel care a reușit să facă această coaliție și care a gestionat foarte bine țara în situație de pandemie.”, a spus Ionel Dancă la B1TV.

Ionel Dancă, PNL, despre susţinerea guvernului Ciucă: „Nu pot să fiu complice unei astfel de soluții pe care românii nu au votat-o”

Întrebat dacă va vota Guvernul Ciucă, Dancă a răspuns: „Să ajungă la vot… Dar dacă e vorba despre un vot al unui guvern minoritar PNL cu sprijin PSD, eu nu pot să fiu complice unei astfel de soluții pe care românii nu au votat-o, nu au girat-o cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020. Noi am candidat chiar în condiții de pandemie, să nu se mai facă uz de situația critică sanitară, cu angajamentul că vom oferi României o guvernare fără PSD. Prin urmare nu pot să votez un guvern alături de PSD”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu UDMR. Trimitem USR într-o perioadă de penitenţă, să înţeleagă că s-au pripit”