Ionela Dobrică, deputat de Buzău, pentru care este cercetat Valeriu Zgonea: Numirea mea a fost făcută la propunerea PSD

Ionela Viorela Dobrică, fiica fostului consilier judeţean de la CJ Buzău Dumitru Dobrică, este cea pentru care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a intervenit la mai mulţi funcţionari publici pentru a fi numită preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi ulterior subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Ionela Dobrică, în prezent deputat, a declarat că numirea ei ”în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale”, iar ea nu are, în acest moment, ”nicio calitate” în dosarul DNA.

15 feb. 2017, 15:14
Ionela Dobrică, deputat de Buzău, pentru care este cercetat Valeriu Zgonea: Numirea mea a fost făcută la propunerea PSD
„Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citaţi Valeriu Zgonea şi tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în dosar. Am încredere în corectitudinea justiţiei în România”, a scris Ionela Dobrică pe pagina ei de Facebook.

Ionela Dobrică este fiica fostului consilier judeţean al CJ Buzău, Dumitru Dobrică, cel care este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă în acelaşi dosar ca Valeriu Zgonea.

Tânăra are 27 de ani şi a fost aleasă deputat de Buzău în decembrie 2016, din partea PSD.

Conform fişei de candidat la alegerile parlamentare din 2016, consultată de News.ro, Ionela Dobrică a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în 2012, iar în 2015, cursuri postuniversitare de Politică Externă şi Diplomaţie, la Institutul Diplomatic Român.

Ea a fost preşedinte al Centrulului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională în 2014-2015, perioadă în care a fost şi subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, se mai arată în fişa de candidat.

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor şi completată în ianuarie 2017, Ionela Dobrică are un teren intravilan în judeţul Covasna, cumpărat în anul 2009, şi o casă de vacanţă în acelaşi loc, de 200 de metri pătraţi, care a fost contruită tot în 2009.

De asemenea, ea precizează că a acordat un împrumut de 63.000 de lei în nume personal organizaţiei PSD Buzău, banii reprezentând ”contribuţie la campanie electorală”.

Ionela Dobrică mai declară că în anul fiscal 2016 a încasat suma de 6.228 lei, de la Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de subsecretar de stat. Totodată, în 2016, ea a mai obţinut 4.500 de lei de la Consiliul Judeţean Alba, reprezentând cheltuieli judiciare, şi 1.500 de lei din funcţia de deputat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi controlul judiciar pentru 60 de zile faţă de Valeriu Ştefan Zgonea, vicepreşedinte în perioada 2010-2012 şi ulterior preşedinte al Camerei Deputaţilor în legislatura 2012-2016, pentru trafic de influenţă.

Totodată, s-a dispus urmărirea penale faţă de Dumitru Dobrică, consilier judeţean la Consiliului Judeţean Buzău, în perioada iunie 2004-decembrie 2013, şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă.

În cursul lunii iulie 2012, Valeriu Zgonea a fost numit în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

”În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcţie publică”, arată DNA.

Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică Dumitru foloase necuvenite în valoare de aproximativ 52.000 de lei, ”reprezentând contravaloarea unor servicii de turism – excursie de patru zile la Viena între 16 şi 19 mai 2013 – şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna”, precizează procurorii.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea, plasat sub control judiciar. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este cercetat pentru trafic de influenţă


loading...
Partenerii noștri