Ionela Prodan, Privighetoarea Gorjului, o viaţă dedicată muzicii. „Iisus Hristos m-a salvat şi m-a păstrat pentru lume” TOP MELODII

A murit Ionela Prodan. Lumea folclorică este mai săracă de astăzi. Mama Anamariei Prodan s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.Ionela Prodan a fost una din cele mai iubite cântărețe de muzică populară din România. Originară din Oltenia, Ionela a lansat o serie de șlagăre revoluționând lumea folclorică.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 18:47
Ionela Prodan, Privighetoarea Gorjului, o viaţă dedicată muzicii. „Iisus Hristos m-a salvat şi m-a păstrat pentru lume” TOP MELODII

Ionela Prodan, supranumită Privighetoarea Gorjului, și-a dedicat întreaga viață cântecului popular. Olteancă autentică, veselă, energică, respectuoasă și ușor timidă, dar extraordinar de talentată, Ionela Prodan a iubit muzica încă din copilărie, iar timbrul vocii sale deosebit, dar și ambiția de a ajunge cineva în viață, cineva cunoscut de toată lumea, așa cum ea însăși o spunea, au fost bazele carierei solide pe care a reușit să o construiască.

Își dorea să urmeze Conservatorul, însă mama sa nu a fost de acord pretextându-i că a fi profesor de muzică nu este o meserie serioasă. Astfel, Ionela Prodan a urmat Facultatea de Istorie și Geografie din Craiova, însă niciodată nu și-a abandonat pasiunea pentru muzică.

La Prima ediție a Festivalului Maria Tănase, în 1969, Ionela Prodan a fost remarcată de marele critic de muzică Harry Brauner și astfel a început ascensiunea sa profesională. După ce a ajuns în București, Ionela Prodan l-a cunoscut pe Traian Tănase, cel ce avea să-i devină soț și singurul bărbat pe care l-a iubit întreaga viață. Soțul său, avocat de meserie, mai fusese căsătorit cu o artistă de muzică populară mai puțin cunoscută în acele vremuri, Mărioara Tănase, care, însă, murise tânără, în urma unui accident de mașină: “S-a uitat la mine cu o prețuire aparte, o prețuire bărbătească pe care eu nu o mai cunoscusem înainte. Nu m-am îndrăgostit la prima vedere. Eu l-am respectat foarte mult, ca pe un părinte, ca pe un prieten. Eram dependentă de el.” – povestea Ionela Prodan la emisiunea Doamne de Poveste de pe Acasă TV. Cei doi au avut împreună două fete, pe Anamaria Prodan și pe Anca, sora mai mică.

Ionela Prodan a trăit o experiență paranormală, atunci când, în urma unui accident de mașină, automobilul a luat foc, iar Ionela a fost salvată de Dumnezeu. Artista susține că atunci l-a văzut la față și că a întors-o pe pământ pentru a avea grijă de Anamaria care avea aproximativ doi ani jumătate atunci: “Iisus Hristos m-a salvat și m-a păstrat pentru lume, mi-a întârziat plecarea.  Am trecut dincolo pentru câteva clipe, mai multe clipe. Am în memorie. Mie nu poate să-mi spună nimeni că Dumnezeu nu există. Ardeam în flăcări. M-a prins de spate și m-a așezat lângă pom. I-am văzut chipul. După accident a durat 9 luni de zile să-mi revin.” – mărturisea Ionela Prodan pentru sursa citată.