Ionela Prodan şi-a făcut testamentul. Ce a lăsat fetelor, ce a lăsat nepoţilor

În urmă cu ceva timp, cântăreaţa de muzică populară a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre moarte, testamentul pe care îl lasă în urma ei şi despre cum şi-a împărţit averea.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 18:20
Ionela Prodan şi-a făcut testamentul. Ce a lăsat fetelor, ce a lăsat nepoţilor

Ionela Prodan a murit, dar a avut grijă de viaţa de după trecerea ei în nefiinţă. „Da, mi-am făcut testamentul. Prima dată l-am făcut aşa mai negândit, decât de mine. Apoi, le-am chemat pe amândouă fetele. Asta e a ta, asta e a ta. La nepoţi nu am împărţit, le-am pus bani pe numele lor şi, când vor face 18 ani, să deschidă contul. Am trei de la Ana şi una micuţă la Vegas. Am patru nepoţi. Le-am pus 30.000 de euro la fiecare”, povestea artista.

Ionela Prodan a fost una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară şi, de-a lungul timpului, şi-a investit banii în case şi terenuri. Cum are două fete, s-a gândit să stea de vorbă cu ele, să le împartă bunurile, astfel încât, după moartea ei, să nu înceapă războiul pe avere, aşa cum se întâmplă, de exemplu, între fraţii Dolănescu. Planul ei a fost bine intenţionat, casele din ţară şi din străinătate, precum şi terenurile au fost dăruite fetelor, numai că testamentul a dispărut subit. „Mi-am făcut nişte hârtii dintr-alea acolo şi le-am pus să semneze pe amândouă! Am discutat cu ele, «Ce casă vrei tu, din România, din Bucureşti, de afară?» Astea, astea, astea, le-am înşirat acolo: «Hai, pe care o vrei tu? pe aia, pe aia?» Şi le-am pus să semneze acolo şi acum le-am întrebat şi mi-au spus: «Mami, ştii că am pierdut hârtia aia pe care mi-ai dat-o tu!»“, a povestit Ionela Prodan.

Anamaria Prodan, vilă de 1.000.000 USD la Las Vegas FOTO

Pentru Anamaria Prodan, pierderea testamentului nu pare o nenorocire. Celebra impresară susţine că are o relaţie foarte bună cu sora ei şi vrea să creadă că mama ei este nemuritoare. Iar foaia cu împărţirea averii a ajuns, din greşeală, la gunoi. „Habar nu am, ştiu că mi-a adus o foaie o dată, am pus-o pe undeva pe la bucătărie, când am spălat salata, am dat cu apă pe ea şi cred că am aruncat-o după. Deci nu mai am niciun testament, nici eu, nici Anca“, a precizat la Star News Anamaria Prodan. Printre bunurile trecute în testament figurau casele din Las Vegas, din Bucureşti şi mai multe terenuri. 

Lovitură FINANCIARĂ dată de Anamaria Prodan 

Ionela Prodan s-a născut pe  6 octombrie 1947, este o solistă din Oltenia, precum și mama jurnalistei și impresarei de fotbal Anamaria Prodan.  De-alungul timpului, a devenit una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. A interpretat cântece și în duet cu Ion Dolănescu.

Ionela Prodan a absolvit două facultăți la Universitatea din Craiova: Istorie – Geografie şi Istorie – Filosofie.

La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase“ din Craiova (1970),a primit Marele Premiu al Festivalului. Acolo l-a cunoscut pe marele folclorist prof. Hari Brauner, căruia i-a datorat foarte mult din cariera sa de artist interpret al cântecului popular.

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan pe  29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Printre albumele memorabile ale interpretei de muzică populară, cele mai importante sunt: „Astă Seară-i Seară Mare”, „Păpușile Harnice În Grădină”, „O Viață De Cântec”, „Asta-I Viața, N-Ai Ce-I Face”.
 
În perioada 2001 – 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii promovarea culturii tradiţionale. În anul 2003, i s-a decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către preşedintele României.
 
Cântăreața Ionela Prodan a ascuns o mare durere din copilăria sa. Aceasta nu și-a cunoscut niciodată tatăl, care a murit cu două luni înainte ca ea să vină pe lume.

“Tatăl meu a murit înainte cu două luni să mă nasc, iar eu, fiind al treilea copil, am fost cel mai dorit, pentru că eram fată. Înaintea mea s-au născut doi frați, unul mai mare cu nouă ani decât mine, celălalt, cu șapte ani, iar ei m-au cam crescut, pentru că mama trebuia să muncească. Am fost obișnuită să cresc cu greutățile, însă era dureros când pe ceilalți copii îi strigau mamele lor, iar pe mine nu, pentru că era mereu la muncă.

Una dintre dorințele mamei a fost ca, după moartea sa, să fim toți frații împreună, iar acum locuiesc în aceeași curte cu mine și cred că mama este împăcată. E foarte important să ai familia aproape, mai ales în momentele grele. Aveam 42 de ani când a murit soțul meu, iar Anamaria m-a îndemnat să-mi refac viața, spunându-mi că ea și Anca nu pot fi întotdeauna lângă mine”, povestea Ionela Prodan.

Ionela Prodan a avut parte de o căsnicie frumoasă şi fericită, însă a mărturisit că s-a căsătorit fără să-şi cunoască soţul. S-a măritat la trei zile după ce a făcut cunoştinţă cu omul căruia avea să-i dăruiască copii şi cu care a întemeiat o familie, fără să ştie câţi ani are sau cum îl cheamă.

Ionela Prodan a avut două fiice: impresara Anamaria Prodan (care i-a dăruit trei nepoți: Sarah, Rebecca și Laurențiu Junior) și Anca Prodan.

 

 

Citeşte şi Doliu pentru folclorul românesc. S-a stins din viaţă îndrăgita cântăreaţă de muzică populară, ducea cu ea o boală grea de zece ani