Ionela Prodan şi Carmen Stănescu au primit „Titlul de Excelenţă post-mortem”

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan şi actriţa Carmen Stănescu au primit "Titlul de Excelenţă post-mortem", potrivit unor proiecte aprobate joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Firea a explicat că "va fi instituit un Titlu de Excelenţă post-mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară, având în vedere multiplele solicitări" primite din partea familiilor unor personalităţi decedate, de a le fi recunoscute excelenţa.

RomaniaTV.net
19 apr. 2018, 13:23

„Având în vedere multiplele solicitări pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor personalităţi ale României, de a le fi recunoscute excelenţa, vom institui un Titlu de Excelenţă post-mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, anunţul fiind făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf. Ionela Prodan a devenit cunoscută pentru colaborarea cu Ion Dolănescu, a realizat emisiuni de televiziune, a promovat cultura tradiţională în cadrul Ministerului Culturii şi a fost reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni.

Actriţa Carmen Stănescu a murit săptămâna trecută, la vârsta de 92 de ani. A debutat cu rolul Ecaterina Ivanovna – „Fraţii Karamazov”, după Fiodor Mihailovici Dostoievski, examen condus de profesoara Marioara Voiculescu, în 1945. Carmen Stănescu a interpretat Ardele – „Egoistul” de Jean Anouilh, regia Radu Beligan, 2004, Alienor de Aquitania – „Leul în iarnă” de James Goldman, regia Petre Bokor, 2001, Atueva – „Nunta lui Krecinski” de Aleksandr Vasilievici Suhovo Kobilin, regia Felix Alexa, 2000, Mătuşa Augusta – „Călătorii cu mătuşa mea” de Graham Greene, regia Petre Bokor, 1998, Sonia Ivanovna – „Locomotiva” de Andrè Roussin, regia Mihai Manolescu, 1994, Yvonne de Bray – „Părinţii teribili” de Jean Cocteau, regia Andreea Vulpe, 1993.


loading...