Ionuţ Cristache: „TVR a intrat în lupta lor de putere”

Jurnalistul Ionuţ Cristache crede că TVR ar fi ajuns la USR în algoritmul de împărţire a puterii de după alegeri şi tot scandalul creat este unul artificial pentru atingerea scopului.

05 ian. 2021, 01:33
Ionuţ Cristache: „TVR a intrat în lupta lor de putere”

Ionuţ Cristache spune că în TVR e lupta pentru putere. „În continuare jurnalistii onesti îşi vad de teraba, cativa dorm pe la usile ministrilor, pe la usile de partid. E o babilonie fara sfarsit alimentata acum artificial de acest presupus scandal. O persoana din CA il alimenteaza pe Bulai cu minciuni. Mie de un an de zile, de când au preluat puterea, mi s-a transmis că ar fi cazut să plec, ei consideră TVR-ul un fel de SRL al lor. Mie mi se imputa ca iau mii de euro de la TVR. Eu mi-am atins toate targheturile de audienta”, a declarat jurnalistul Ionuţ Cristache la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Mugur Mihăescu, atac furibund la adresa lui Iulian Bulai: Acest individ cu apucături naziste trebuie demis dintr-un partid progresist!
Parlamentarul USR-PLUS Marius Bodea vorbește chiar despre desființarea și reînființarea TVR.  După cum se poate observa, este o coordonare clară între USR-iști. Dacă ne uităm la desfășurarea acțiunii, se pare că vor să ajungă cât mai repede la TVR și au găsit pretextul cu programul de Revelion. Miza ar putea fi una singură: controlul Televiziunii Române. Poate fi vorba despre un control politic, ca eventual mijloc de comunicare, dar și economic în sensul de răsplată a unor voci care i-au ajutat să fie votați la alegeri. V-ar mira ca, de Revelionul următor, să-i vedeți pe Tudor Chirilă și Marius Manole în loc de Dan Bittman și Mugur Mihăescu? Cei care i-au adus la putere ar putea fi, de ce nu, răsplătiți…

Ministerul Sănătăţii a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) să analizeze şi să ia măsuri în cazul producţiei difuzate de TVR 1 în noaptea de Revelion, care „prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi”. Totodată, Ministerul Sănătăţii a cerut acelaşi lucru în cazul unei reclamă care induce tinerilor ideea că ar putea avea acces la concerte, fără mască de protecţie şi fără distanţare, doar pe baza unui test PCR.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a anunţat că marţi va avea o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre ”comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”. Discuţia vine după programul de Revelion al TVR 1 unde au fost luate în derâdere măsurile de combatere a pandemiei.

Bulai a reacţionat vehement după programul de Revelion difuzat de TVR 1, afirmând că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”.

Deputatul a precizat că programul a costat 140.000 de euro, fiind promovaţi ”oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, cum ar fi Dan Bittman şi Mugur Mihăiescu.