Ionuţ Dolănescu a ajuns în faţa judecătorilor, după ce a pierdut permisul de conducere

Cântărețul de muzică populară Ionuț Dolănescu a rămas fără permis de conducere, după ce a depăşit viteza legală în vara trecută, însă nu a fost mulţumit de decizia poliţiştilor şi a contestat în instanţă măsura organelor legii.

16 ian. 2020, 11:06

Pe 21 iulie anul trecut, un Mercedes Benz înmatriculat în Florida, SUA, circula cu o viteză peste limita legală pe șoseaua cu patru benzi de la ieșirea din Vaslui spre Muntenii de Jos. Polițiștii l-au oprit și i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și i-au dat o amendă de 1.305 lei

Artistul a contestat măsura luată de Poliția Rutieră la Judecătoria Vaslui, iar primul termen a fost stabilit pentru 16 ianuarie. Dacă i se va accepta cererea, artistul va scăpa atât de amendă, cât şi punctele de penalizare, iar dacă i se va respinge va câştiga măcar o amânare a sancţiunii, până la rămârea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

Citeşte şi: Ionuţ Dolănescu, lăsat fără permis de conducere în România

Pe 21 iulie, un Mercedes Benz înmatriculat în Florida, SUA, zbura pe soseaua cu patru benzi de la iesirea din Vaslui spre Munteni de Jos, scrie vremeanoua.ro. Masina a fost surprinsã de camerele radar ale Politiei Rutiere, iar un echipaj de la Rutierã a plecat în urmãrirea soferului vitezoman. La intrarea în Munteni de Jos, bolidul de lux a fost oprit de politisti, care i-au aplicat sanctiunea impusã de legile actuale soferului masinii Mercedes.

Citeşte şi Doliu în muzica populară. Ionuţ Dolănescu a făcut anunţul trist pe Facebook

Mare le-a fost mirarea sã descopere cã soferul masinii de lux era cunoscutul interpret de muzicã popularã Ionut Dolãnescu, fiul celebrilor artisti Ion Dolãnescu si Maria Ciobanu. Acesta a spus cã se grãbea sã ajungã la Bucuresti, unde avea un spectacol, de aceea a apãsat mai tare pe pedala de acceleratie. Politistii rutieri nu s-au lãsat impresionati de declaratiile vedetei de muzicã popularã, ci i-au cerut permisul de conducere. Asa au constatat cã Dolãnescu avea permis eliberat de autoritãtile americane, masina având si ea numãr de Florida.

Ionut Dolãnescu a fost pedepsit cum spune legea: i s-a retinut permisul de conducere pentru 90 de zile si i s-a aplicat o amendã de 1.305 lei, punându-i-se în vedere cã poate contesta procesul verbal de sanctionare. Pe 1 august, Judecãtoria Vaslui a înregistrat dosarul 7608/333/2019, în care Ionut Dolãnescu este petent, iar Inspectoratul de Politie Judetean este intimat.