Ionuț Dolănescu, cu ochii în lacrimi la mormântul tatălui său. Regretatul artist ar fi împlinit 79 de ani: „E o zi tristă pentru noi toți”

Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 79 de ani. Regretatul artist s-a stins din viață în urmă cu aproape 14 ani, lăsând un dor veșnic în inimile celor din familie și celor care l-au cunoscut.

25 ian. 2023, 17:41
Ionuț Dolănescu, cu ochii în lacrimi la mormântul tatălui său. Regretatul artist ar fi împlinit 79 de ani: „E o zi tristă pentru noi toți”

Ionuț Dolănescu și-a comemorat tatăl, așa cum face în fiecare an. A fost prezent la mormântul regretatului artist alături de mai mulți apropiați.

Cu lacrimi în ochi și cu un dor care nu a trecut nici acum, Ionuț Dolănescu și-a adus aminte de petrecerile memorabile pe care le dădea tatăl său cu prietenii, atunci când trăia.

„Da, astăzi ar fi fost o sărbătoare frumoasă la noi acasă dacă ar mai fi fost printre noi. Veneau sute de prieteni, fini, mari artiști veneau în casa tatălui meu. Ar fi împlinit 79 de ani și iată că s-au scurs, nu-mi vine să cred, aproape 14 ani de la plecare sa la cele sfinte. Sigur că e o zi tristă pentru noi toți. Țin să-i mulțumesc în mod deosebit părintelui Cărămizaru, finul și duhovnicul tatălui meu, pentru că niciodată nu scapă prilejul să ne reunium aici, la mormântul tatălui meu”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru RomâniaTv.

Ionuț Dolănescu a vorbit și despre procesul îndelungat prin care a trecut pentru a deveni proprietar pe casa din Caimatei deținută de regretatul său tată și pentru a deține drepturile de autor pe melodiile sale.

Citește și Ce tarif percepe Ionuţ Dolănescu pentru o nuntă. Programul artistic face toţi banii

„M-am judecat destul, 8 ani de zile cred că au fost suficienți. Procesul s-a terminat în 2017, am devenit proprietar pe casa din Caimatei și dețin și drepturile de autor ale marelui artist Ion Dolănescu. Și era și firesc să se întâmple acest lucru pentru că eu sunt cel care cântă. Dragoș nu cântă. Am înțeles că e politician, e deputat în Costa Rica. Ar fi fost hilar ca eu să-i cer voie fratelui meu ca să interpretez cântecele tatălui meu. Asta fac de vreo 25 de ani. De curând m-am întors din Spania, am avut un succes fantastic alături de Vali Vijelie, Giulia, Alin Oprea și prietenul meu, Axinte, de la Vacanța Mare. Românii din diaspora se bucură să ne vadă, să ne asculte și am înregistrat un succes enorm pentru că am avut peste 1.000 de spectatori, ceea ce nu e puțin pentru diaspora”, a mai spus artistul.

Povestea de viață a lui Ion Dolănescu

Ion Dolănescu a murit în 2009, lăsându-i pe toți cei care l-au cunoscut cu un dor imens. Acum se consolează cu amintirile cu el și cu muzica pe care a lăsat-o în urmă.

Ion Dolănescu a trecut prin multe obstacole de-a lungul vieții sale, dar a reușit să depășească de fiecare dată problemele și să meargă mai departe. A avut o relație frumoasă cu Maria Ciobanu, cu care a făcut și un copil, pe Ionuț. Relația lor a durat cinci ani. Artistul a reușit să o cucerească pe mama copilului său după trei ani în care a insitat. Fiind două personalități deosebite, cei doi au avut o relație amoroasă zbuciumată și una dintre cele mai mediatizate la acea vreme.

Citește și Gestul făcut de Maria Ciobanu la nașterea lui Dragoș Dolănescu. Margarita Valenciano a dezvăluit abia acum: „Mi-a dat niște bani, dar eu i-am aruncat”

Cei doi s-au căsătorit în 1971, când ea era însărcinată. S-au căsătorit după ce și-au părăsit soții pentru a fi împreună. Dar magia nu a durat decât cinci ani. Au decis de comun acord să divorțeze și nu și-au mai vorbit ani întregi. În cele din urmă, au decis să se împace de dragul fiului lor, care i-a împăcat cu puțin timp înainte ca artistul să moară.