Ionuţ Gologan, veste de ultimă oră din Malaezia. Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte

Pedeapsa cu moartea a fost scoasă în afara legii în malezia, însă Ionuţ Gologan riscă să stea cel puţin 20 de ani în spatele gratiilor.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 07:05

Guvernul malaeziian a decis să abolească pedeapsa cu moartea, a anunţat ministrul malaysian al Comunicaţiilor Gobind Singh Deo, o reformă salutată pe loc de organizaţii de apărarea drepturilor omului, relatează AFP. Decizia îl ajută pe românul Ionuţ Gologan, care riscă să moară spânzurat după ce a fost condamnat definiti la moarte pentru trafic de droguri. 

„Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv. Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție”, conform ministrului Legii din Malaysia.

Însă, în ceea ce-l privește pe tânărul român, chiar dacă vestea e ca o gură de aer, lucrurile încă nu s-au rezolvat în totalitate, deoarce autorităţile malaieziene cer pentru el 20 de ani de închisoare şi 10 lovituri de bici. În tot acest timp, în România, bunica lui Ionuț, ajunsă la vârsta de 87 de ani, îl așteaptă să vină acasă. Ea este cea care l-a crescut pe Ionuț, încă de când era mic, și își dorește să apuce să vadă ziua în care nepotul ei va reveni acasă.

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a fost mutat din „Închisoarea Iadului”

„Îl așteptăm acasă, nu ne ajută nimenea. Nu ne ajută nimeni. Pe omul bogat îl ajută toți, dar la omul sărac nici boii nu-i trag. Nu dăm detalii despre Ionuț. Să îl aducă să-l vedem. Eu l-am crescut”, ne-a mărturisit, în urmă cu ceva timp, bunica lui Ionuț Gologan.

Ionuţ Gologan a fost condamnat definitiv la moarte în această ţară în 2016, după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri.