Ionuţ Mişa, detalii incredibile despre demiterea de la ANAF. Totul s-a întâmplat în biroul lui Vâlcov

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 08:56 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 08:56 // Sursa: romaniatv.net

Ionuț Mișa a povestit cum a fost demis de la conducerea ANAF, el precizând că Darius Vâlcov l-a chemat la Guvern, iar împreună cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-au anunțat că s-a luat decizia să fie revocat. Mișa a susținut că i-au spus că sunt mulțumiți de rezultatele profesionale și nu au invocat un motiv pentru revocarea sa.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcție a președintelui ANAF, Ionuț Mișa. El a susținut că ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul și mentalitatea, să se informatizeze și să aibă o altă atitudine față de contribuabili. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a semnat decizia de numire a Mihaelei Triculescu, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

"Nu știam nimic, nu am avut nicio discuție nici cu ministrul Finanțelor, nici cu premierul din acest punct de vedere. Mi s-a comunicat doar că mi s-a încheiat mandatul, la propunerea ministrului de Finanțe“, a spus Mișa despre revocarea sa.

Întrebat dacă i s-au făcut unele reproșuri, fostul șef al ANAF a afirmat: „În cadrul discuției nu au fost reproșuri. Mi s-a comunicat doar că s-a luat o decizie și asta e decizia. Înțelegând că așa cum am venit trebuie să și plec, pentru că aceste posturi sunt efemere, nu am mai pus alte întrebări și nu am intrat în alte discuții. Chiar s-a menționat că nu are ce să mi se reproșeze și, din punct de vedere al rezultatelor și profesional, lucrurile sunt foarte bune, sunt mulțumiți“.

Chestionat în continuare cum de a fost demis, dacă i s-a spus că sunt mulțumiți, Ionuț Mișa a relatat următoarea scenă:

"Nu a fost un motiv, cel puțin mie nu mi s-a invocat vreun motiv legat de revocare. Am primit un telefon de la consilierul dnei prim-ministru și am fost rugat să merg până la guvern. Când am ajuns acolo, dl ministru era deja în birou și am luat loc. Eu le-am spus că am reușit să finalizăm și ultimele calcule legate de luna decembrie și că am reușit să facem planul și pe luna decembrie și chiar să-l depășim și totodată pe întreg anul am închis cu peste sută la sută realizare de plan. (…) Am discutat doar cu consilierul pe probleme economice al premierului (Darius Vâlcov – n.r.) și cu ministrul Finanțelor. N-am avut nicio discuție cu premierul".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF Darius Valcov Eugen Teodorovici Ionuţ Mişa ministrul Finanţelor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
26 Aug
noapte 20 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H