Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. Prima reacţie a fotbalistului: „Ipocrizie!”

Ionuț Nedelcearu, 25 de ani, unul dintre cei doi "tricolori" care au rămas în picioare, refuzând mesajul mișcării Black Lives Matter înainte de amicalul Anglia - România, la fel ca Nicolae Stanciu, a fost pus la zid la rețelele de socializare.

07 iun. 2021, 17:12
Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. Prima reacţie a fotbalistului: „Ipocrizie!”

Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România. În Grecia s-au aprins spiritele, fotbalistul român fiind atacat violent pe rețelele de socializare. Chiar și mulți fani ai lui AEK Atena, echipa pentru care joacă, l-au pus la zid. Unii l-au acuzat de fascism și au cerut clubului să fie concediat.

Ionuţ Nedelcearu, făcut „fascist” pentru că nu a îngenunchiat înainte de Anglia – România

Ionuț Nedelcearu a explicat de ce a refuzat să îngenuncheze într-o postare pe contul său de Facebook. „Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist. Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre.  Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a scris Ionuţ Nedelcearu.

AUR, reacție dură după ce „tricolorii” au îngenuncheat pentru „Black Lives Matter”. George Simion: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”

Înaintea meciului de la Middlesbrough, duminică, toți jucătorii au îngenuncheat, în semn de susținere a campaniei Black Lives Matter (mișcare care a luat amploare după uciderea lui George Floyd, la Minneapolis, pe 25 mai 2020). Cu două excepții, Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Ionuț Nedelcearu (AEK Atena).