Ionuţ Negoiţă trage un semnal de alarmă, la Dinamo: Nu mai bag bani într-un sac fără fund

Unul dintre acţionarii lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, care a investit mai multe milioane de euro în cele patru luni de când s-a implicat la club, s-a săturat de pasivitatea celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, în faţa problemelor financiare ale echipei din Ştefan cel Mare. Aceştia nu i-au dat nici până acum răspuns la planul de redresare pe care l-a propus la sfârşitul lunii trecute, deşi termenul limită era 11 decembrie.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 12:19
Ionuţ Negoiţă trage un semnal de alarmă, la Dinamo: Nu mai bag bani într-un sac fără fund

În doar patru luni de când este acţionar la Dinamo, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a investit 6 milioane de euro, bani care au fost folosiţi, între altele, atât pentru plata unor restanţe către jucători, cât şi pentru renovarea în totalitate a bazei de antrenament de la Săftica. Nu mai departe de săptămâna trecută el a achitat 300.000 de euro, sumă reprezentând contribuţia personală pentru plata salariilor restante ale fotbaliştilor, însă această situaţie nu rezolvă gavele probleme financiare ale grupării din Ştefan cel Mare.

Dinamo are datorii de 10 milioane de euro, iar Ionuţ Negoiţă ameninţă că va sista finanţarea dacă la echipă dacă nu se vor implica financiar şi ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu. „Dacă nu se reformează Dinamo, nu mai pun bani într-un sac fără fund. Eu am făcut propuneri de reformare, dar simt că înot împotriva curentului. Mă motivează să bag bani în fotbal, însă n-o fac în orice condiţie. Nu abandonez Dinamo, de aceea voi rămâne şi voi continua să lupt pentru reforme. Dar voi lăsa pe cine conduce să rezolve problemele de venituri„, a declarat Ionuţ Negoiţă, nemulţumit de faptul că nu a primit nici până acum răspuns la o cerere a sa, făcută în urmă cu mai bine de două săptămâni, în care îi invita pe ceilalţi doi acţionari să vină cu soluţii de redresare a grupării.

Planul propus de Ionuţ Negoiţă pentru redresarea financiară a lui Dinamo prevede ca Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu să achite împreună 4 milioane de euro, din datoria de 10 milioane de euro, restul de 6 milioane urmând să fie acoperit de Ionuţ Negoiţă. Proporţional cu participarea la aceste plăţi stringente, Negoiţă ar urma să preia 55% din club, însă nici Săvulescu, nici Nicolae Badea nu s-au pronunţat până acum în niciun fel, pe această temă. „Dinamo trebuie să fie condusă de un singur om, de mine sau de Nicolae Badea. Eu nu caut să am o funcţie executivă. Dacă voiam, o aveam. Cum să am o asemenea funcţie într-o struţocămilă?! Adică eu să încarc pe o parte, alţii să descarce pe altă parte. Vreau reforme, pînă atunci nu mai investesc„, este avertismentul lansat de Ionuţ Negoiţă.