Ionuţ Sindile, fost şef al Jandarmeriei, la DNA: „Am calitate de suspect”. Scandal cu protestatarul Ceauşescu

Ionuţ Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, a declarat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost audiat în calitate de suspect, discuţia cu procurorii fiind legată de încasarea unor sume de bani pentru sute ore suplimentare. La ieşirea de la DNA, Sindile a fost aşteptat de protestatarul Marian Ceauşescu. "După ce ai gazat la 10 august, acum mai şi furi bani? Nu ţi-e ruşine?".

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 12:05
Ionuţ Sindile, fost şef al Jandarmeriei, la DNA: „Am calitate de suspect”. Scandal cu protestatarul Ceauşescu

Întrebat de jurnalişti în ce calitate a fost audiat de procurori, Sindile a răspuns: „Suspect. Se fac mai multe verificări. Nu vă pot spune mai multe detalii, întrucât este urmărirea penală în curs. Cu privire la mine, doar am făcut o cerere privind decontarea orelor suplimentare prevăzute de lege, aprobată de domnul şef”.

În urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al MAI, Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi- colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea și-ar fi înregistrat în timpul stării de urgență sute de ore suplimentare și ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei. Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă.

Ionuţ Sindile a fost chemat la DNA pentru a i se prezenta acuzaţiile cu privire la încasarea nejustificată a unor sume de bani pentru sute de ore suplimentare.

Tot joi, şi actualul şef Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, s-a prezentat în faţa procurorilor anticorupţie, unde, potrivit unor surse judiciare, i-au fost prezentate acuzaţii de uzurpare de calităţi oficiale şi obţinere de foloase necuvenite, după ce ar fi încasat nejustificat sume de bani pentru sute de ore suplimentare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total se ridică la peste 80.000 de lei. Potrivit unor surse citate de România TV, 50 de persoane ar fi verificate în total pentru încasarea banilor aferenți orelor suplimentare.