Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, după ce Maratonul Bucureşti a fost anulat: „Competiţiile sportive rămân deschise în continuare”

Maratonul Internaţional Bucureşti a fost anulat după recordul de infectări cu coronavirus. Evenimentul trebuia să aibă loc astăzi, însă organizatorii au explicat că au luat această decizie la solicitarea autorităţilor.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 08:55
Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, după ce Maratonul Bucureşti a fost anulat: „Competiţiile sportive rămân deschise în continuare”

Totuşi, aceasta a fost o excepţie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, explicând că nu vor fi restricţionate competiţiile sportive, dar că vor exista nişte reguli stricte pe care toată lumea va fi nevoită să le respecte.

Doar Maratonul Internaţional Bucureşti a fost anulat, nu şi alte competiţii sportive

”Competiţiie sportive rămân în continuare deschise pentru că există condiții descrise de lege. Există niște reguli stricte și foarte clar definite, iar până la noi opinii sau noi solicitări din partea medicilor epidemiologi, ele funcționează și se vor desfășura după aceste reguli.

Sportul este unul dintre cele mai strict reglementate domenii de activitate pe timp de pandemie. Noi am emis norme pentru a da posibilitatea sportivilor să se antreneze și să participe la competiții. Am fost foarte precaut și din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Avem testări regulate, avem competiții care se desfășoară în condiții stricte, avem reguli clare privind accesul pe stadioane și baze sportive.

Din punctul meu de vedere, în acest moment, competițiile se pot desfășura câtă vreme nu există decizii punctuale sau solicitări oficiale ale acestor Comitete pentru Situații de Urgență locale”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe la Antena 3.