Ionuţ Vulpescu (deputat PSD): Victor Ponta este văzut de americani drept lider regional

Victor Ponta a avut recent o convorbire cu vicepreşedintele american Joe Biden. 

23 oct. 2014, 12:30
Ionuţ Vulpescu (deputat PSD): Victor Ponta este văzut de americani drept lider regional

„Odată cu apropierea finalului de mandat al lui Traian Băsescu, acesta și-a pierdut autoritatea în mod vizibil. În chestiunile extrem de importante care privesc securitatea din regiune și colaborarea militară, liderii Statelor Unite se consultă acum cu Victor Ponta și nu cu Traian Băsescu, vicepreședintele american Joe Biden purtând o discuție cu premierul în acest sens.

Este o dovadă că Victor Ponta este văzut de americani drept lider regional și drept factor de stabilitate în zona în care ne aflăm. Este un semnal foarte important, care în același timp ridică problema competenței celorlalți candidați în ceea ce privește politica externă și politica de securitate.

Românii au tot dreptul să se întrebe ce pregătire are Klaus Iohannis când vine vorba despre politică externă, despre colaborare militară, despre funcționarea CSAT și despre chestiunile care țin de parteneriatul cu SUA și NATO. În actualul context tensionat din regiune, nu ne permitem ca România să fie condusă de un președinte care să învețe din mers, ci avem nevoie de un lider recunoscut, cu experiență”, precizează Ionuţ Vulpescu într-un comunicat.