Iosif Urs, preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave!

Iosif Urs, preşedintele Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de şantaj după ce ar fi ameninţat un cadru didactic pentru a-i spune cine "a ordonat" anchetarea sa în dosarul privind fraude la licenţă.

05 ian. 2022, 17:08
Iosif Urs, preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave!
Iosif Urs, trimis în judecată de DNA / FOTO: UTM

Iosif Urs, preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, trimis în judecată de DNA. Iosif Urs ar fi ameninţat un cadru didactic că va face publice „fapte compromiţătoare” legate de cariera sa şi va determina declanşarea de anchete disciplinare la adresa sa şi a unei rude, pentru a-i spune cine „a ordonat” anchetarea sa în dosarul privind fraudele la examenul de licenţă, în care a fost deja deferit justiţiei.

Iosif Urs, preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave!

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Iosif Urs, preşedinte al Universităţii „Titu Maiorescu” (Bucureşti) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al universităţii, pentru şantaj. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

„În zilele de 10 martie şi 18 mai 2021, în calitate de preşedinte al Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi preşedinte al consiliului de administraţie al universităţii, inculpatul Urs Iosif ar fi ameninţat o persoană, cadru didactic la aceeaşi universitate, că va da în vileag, în faţa colectivului universităţii şi al asociaţiei membrilor fondatori ai universităţii, a organelor statutare ale acestora (senat, consiliu de administraţie, adunare generală, consiliu etc) o serie de fapte compromiţătoare (legate de cariera politică şi universitară, de exercitarea abuzivă şi păgubitoare a unei anumite funcţii manageriale, de promovarea unor apropiaţi sau a unor rude in funcţii didactice etc.) şi că va determina declanşarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât şi împotriva unei rude a acesteia, pentru a o constrânge:

– să recunoască/declare că a ştiut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licenţă organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Univ. Titu Maiorescu şi să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze;

– să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influenţa soarta dosarului său, să-l ”închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prinîncetarea contractului individual de muncă”, arată DNA.

Cum au prejudiciat Statul cu 24 de milioane de euro șefii Universității Titu Maiorescu. Autoritățile au demarat perchezițiile

Conform DNA, în cauza privind presupusa fraudă a examenului de licenţă, din sesiunea iunie – iulie 2019, organizat la nivelul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, Iosif Urs a fost trimis în judecată, iar o altă persoană a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În iunie 2019, preşedintele Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, Iosif Urs, a fost reţinut de procurorii de la Sectorul 2, fiind acuzat că a dat unor candidaţi subiectele de admitere la facultate. Alături de el, au mai fost reţinute ale două persoane.


loading...
Partenerii noștri