Cum au prejudiciat Statul cu 24 de milioane de euro șefii Universității Titu Maiorescu. Autoritățile au demarat perchezițiile

Șefii Universității Titu Maiorescu au prejudiciat cu 24 de milioane Statul român din vânzarea ilegală de apartamente.

16 iun. 2021, 12:36
Cum au prejudiciat Statul cu 24 de milioane de euro șefii Universității Titu Maiorescu. Autoritățile au demarat perchezițiile

Șefii Universității Titu Maiorescu sunt acuzați că au prejudiciat Statul român cu 24 de milioane de euro, în urma vânzării ilegale de apartamente. Autoritățile au demarat percheziții la Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 4.

Poliția a făcut cercetări la birourile conducerii Universității Titu Maiorescu, din București, într-un dosar de delapidare, care a cauzat un prejudiciu de 24 de milioane de euro. Conform ultimelor informații, este vorba de 40 de apartamente, puse la vânzare cu sume cuprinse între 80.000 și 150.000 de euro, în funcţie de dimensiune.

„Prin activitatea infracţională derulată, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro)”, afirmă Poliția Română.

Șefii Universității Titu Maiorescu, acuzați de traficarea de bunuri imobiliare

Șefii Universității Titu Maiorescu a construit în 2010 un bloc care inițial era menit să fie cămin studențesc. Universitatea a vândut apoi apartamentele unor apropiați ai conducerii universității, la un preț subevaluat față de cel al pieței.

„Din anul 2010 şi până în prezent, persoane cu atribuţii de conducere din cadrul unei unităţi de învăţământ superior privat ar fi săvârşit acte materiale care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acţiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unităţii şi fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învăţământ şi o instituţie publică”, a declarat Poliția Capitalei, conform Antena3.