iPhone 13 s-a lansat. Noile modele vor avea acum, în premieră, 1TB spațiu de stocare. Cu ce surprize mai vine Apple – FOTO și VIDEO

Apple a prezentat noua generaţie de telefoane iPhone. Grupul informatic american Apple Inc a prezentat marţi seară o nouă generaţie de telefoane iPhone şi ceasuri Apple Watch.

15 sept. 2021, 09:50

UPDATE: Apple Inc a lansat marţi iPhone 13 şi noul iPad mini, extinzând conectivitatea 5G şi având cipuri mai rapide şi camere mai performante, fără a majora preţul telefonului, transmit Xinhua şi Reuters.

Grupul informatic american nu a anunţat produse sau caracteristici deosebite, dar analiştii se aşteaptă ca clienţii să fie extrem de interesaţi să-ţi actualizeze modelele mai vechi, în condiţiile în care companiile de telefonie au oferte foarte bune, înaintea sezonului de sărbători.

iPhone 13 va avea un nou cip, numit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă şi modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.

Preţul de pornire al iPhone 13 va fi de 699 dolari, însă companiile de telefonie oferă subvenţii de până la 700 dolari pentru cei care îşi înlocuiesc modelele mai vechi. Telefonul iPhone 13 Pro are un preţ de pornire de 999 dolari, iar Pro Max începe de la 1.099 dolari, subvenţiile fiind de până la 1.000 dolari. Toate trei modelele vor fi disponibile din 24 septembrie.

iPhone este cel mai important produs al Apple, dar compania se aşteaptă să înregistreze vânzări importante şi la noua serie de ceasuri inteligente Apple Watch, cu un ecran mai mare şi care se încarcă mai rapid, având un preţ de pornire de 399 de dolari. Apple Watch a devenit o piatră de temelie pentru segmentul său de accesorii, cu vânzări în valoare de 30,6 miliarde de dolari, în creştere cu 25%, în condiţiile în care veniturile din vânzările de telefoane iPhone au scăzut uşor.

De asemenea, Apple a actualizat modelul iPad Mini cu conectivitate 5G şi a modificat designul. Şi modelul de bază iPad are o nouă cameră pentru a lucra şi a învăţa de acasă. Modelul de bază iPad are un preţ de pornire de 329 dolari, iar Mini de 499 dolari. Ambele vor fi disponibile de săptămâna viitoare.

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au scăzut cu 1,2%, iar anul acesta titlurile au înregistrat un avans de aproximativ 11,6%.

„Se pare că nu au anunţat nimic revoluţionar, dar, desigur, ca de obicei, au destule îmbunătăţiri pentru a genera cel puţin entuziasm în rândul consumatorilor”, a apreciat Rick Meckler, partener la Cherry Lane Investments.

Ştirea iniţială

iPhone 13, la un pas de lansare. Cele mai scumpe modele ale viitoarei serii de iPhone vor oferi, pentru prima oară, o versiune cu 1TB spaţiu de stocare.

iPhone 13, la un pas de lansare. Noile modele vor avea acum, în premieră, 1TB spațiu de stocare

Versiunile Pro ale seriei de iPhone pe care Apple se pregăteşte să le prezinte oficial, iPhone 13 Pro şi iPhone 13 Pro Max, vor avea, ca vârf de gamă, o variantă dotată cu spaţiu de stocare de 1TB.

Este pentru prima oară când smartphone-urile companiei americane, criticată uneori tocmai pentru că nu suplimentează spaţiul de stocare, oferă o astfel de opţiune. Este de aşteptat ca Apple să ceară un preţ foarte mare pentru telefoanele sale cu 1TB.

Astfel, versiunile Pro de iPhone 13 ar urma să ofere patru opţiuni în ceea ce priveşte spaţiul de stocare: 128GB, 256GB, 512GB şi 1TB.

În acelaşi timp şi celelalte versiuni vor face un pas în faţă în ceea ce priveşte stocarea – se va renunţa la versiunea de 64GB şi se va adăuga o versiune de 512GB. Asta înseamnă că, în cazul modelelor iPhone 13 şi iPhone 13 Mini, opţiunile de stocare ar urma să fie 128GB, 256GB şi 512GB.

iphone 13
iphone 13

Noul iPhone 13, ce ar urma să fie dezvăluit marţi, nu va arăta foarte diferit faţă de iPhone 12. Însă analiştii se aşteaptă ca noul model să aibă un wi-fi şi un procesor mai rapide, iar Bloomberg a dezvăluit că modelul de top ar putea să se concentreze pe îmbunătăţirile aduse dispaly-ului şi camerei. De asemenea, analiştii cred că Apple va continua politica de a veni cu noi modificări la ceasul său inteligent Apple Watch, care a devenit o piatră de temelie pentru segmentul său de accesorii, cu vânzări în valoare de 30,6 miliarde de dolari, în creştere cu 25%, în condiţiile în care veniturile din vânzările de telefoane iPhone au scăzut uşor.

Majoritatea analiştilor cred că utilizatorii Apple care cumpără mai mult de un produs, de exemplu un ceas Apple Watch şi un telefon iPhone, sunt mai înclinaţi să rămână fideli mărcii şi să cheltuie alţi bani pentru aplicaţiile şi serviciile companiei.

Cel mai probabil Apple se va concentra pe mai multe caracteristici de fitness pentru noul model de ceas Apple Watch, care funcţionează împreună cu Apple Fitness+, un serviciu plătit care oferă sesiuni de fitness sub îndrumarea instructorilor Apple.

„Acesta este singurul serviciu pe care îl oferă şi pentru care trebuie neapărat să ai acest produs în caz contrar nu poţi utiliza serviciul”, subliniază Ben Bajarin.

Citește și: iPhone  va fi lansat pe 14 septembrie. Ce noutăţi aduce noul smartphone Apple