iPhone SE live: Cel mai nou smartphone Apple s-a lansat luni. Cum arată şi cât va costa FOTO

iPhone SE are un design similar cu cel al iPhone 5S, sau, cum spun alţii, este un iPhone 6S mai mic. Comenzile pentru iPhone SE vor putea fi plasate începând cu 24 martie. Apple a lansat și un nou iPad Pro, dar și o nouă serie de Mac-uri. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2016, 15:51

iPhone SE este un telefon pentru cei care vor gadgeturi ceva mai mici decât iPhone 6 sau iPhone 6S, spune Greg Joswiak, vicepreşedinte la iPod, iPhone şi iOS marketing.

Precomenzile pentru noul iPhone SE vor putea fi plasate pe 24 martie, iar device-ul va fi pus în vânzare o săptămână mai târziu, la preţul de 399 de dolari, cel mai mic fixat vreodată pentru un nou produs din gama iPhone la momentul lansării.

Apple a lansat luni seară şi un iPad Pro de 9,7 inch, care va putea fi comandat începând cu 24 martie, la preţuri de 599, 749 şi 899 de dolari. Faţă de iPad Pro 12.9 inch, singura diferenta este dimensiunea ecranului, restul caracteristicilor privind componentele interne si functiile urmand a fi, teoretic, identice.

Prezentarea iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch a avut loc pe 21 martie 2016.

Încă dinainte de prezentarea iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch stiam ca iPhone SE va arata ca iPhone 5S, va avea o buna parte din hardware-ul iPhone 6S, urmand a aduce o actualizare pentru seria de smartphone-uri cu ecran de 4 inch care a scazut serios in vanzari.

Potrivit 9to5Mac, Pro de 9.7 inchi va avea un preţ de plecare de 599 de dolari pentru versiunea Wi-Fi, cu 100 de dolari mai mult decât iPad Air 2. Din fericire, cea mai mică opţiune de memorie va fi de 32 GB, în vreme ce Air 2 începe de la 16 GB.

LIVE AICI

Dacă un iPad Pro Wi-Fi de 32 GB nu este suficient pentru tine, se pare că vei avea posibilitatea să alegi specificaţiile la fel ca la Air 2, până la 128 GB cu LTE. Dacă nu eşti un împătimit al Apple Pencil, un display mai luminat sau 4 speakere, surse sugerează că iPad Air 2 va rămâne în continuare în preajmă, dar nu vom asista la o scădere de preţ în cazul său. 

Deşi versiunea mai mică de  iPad Pro va avea suport Smart Keyboard de la Apple, nu ştim dacă există o versiune mai simplă a tastaturii pentru tabletă. Totuşi, mai multe detalii vom afla cu siguranţă în doar 2 zile, la evenimentul de lansare pregătit de Apple, unde va fi lansat şi iPhone SE, de 4 inchi, pe care mulţi utilizatori îl aşteaptă. scrie noobz.ro

Chiar dacă va avea o dimensiune mai mică, dispozitivul nu va fi ieftin şi nici nu va face parte din categoria low-end. Noul iPhone de 4 inchi va fi în principiu ocombinaţie între iPhone 6 şi 6S, dar cu un corp de iPhone 5.

Potrivit Bloomberg, iPhone SE va avea un procesor A9, exact cum au iPhone-urile 6S, iar potrivit 9to5Mac, va avea o cameră principală de 8 MP şi una frontală de 1.2 MP, la fel ca iPhone 6. De asemenea, se zvoneşte că dispozitivul va avea senzor de amprentă Touch ID şi NFC, aşa că va putea fi folosit pentru Apple Pay. În schimb, funcţia 3D Touch se pare că nu va fi inclusă, rămânând pentru moment exclusiv pe iPhone 6s şi 6s Plus. În ceea ce priveşte preţul, acesta ar putea fi în jur de 450 de dolari sau poate fi achiziţionat la abonament pe 2 ani, cu o rată de 19 dolari pe lună.

De asemenea, o dată cu lansarea iPhone SE, Apple va prezenta şi un iPad Pro mai mic şi noi curele pentru Apple Watch, poate chiar un update iOS. Totuşi, rămâne să aflăm mai multe informaţii în zilele ce urmează sau chiar în cadrul evenimentului de lansare.

Se pare că, vor exista elemente atât de la iPhone 5s, cât şi de la 6. Dimensiunile iPhone SE vor fi aceleaşi cu ale iPhone 5s, dar sticla de la suprafaţă va fi curbată pe margini (lucru foarte puţin sesizabil). Alte componente de hardware ale SE sunt mufa jack, butonul de pornire şi butoanele de volum, toate aşa cum le găseşti pe iPhone 5s.

Camera principală va avea chiar o sticlă deasupra şi dedesubt, potrivit raportului. Înăuntru, SE va fi un mic monstru. Procesorul A9 şi coprocesorul M9 vor face echipă cu cipul NFC pentru Apple Pay, iar Apple a făcut update la componenta Wi-Fi. 

Revenind la camera principală, aceasta este aceeaşi pe care o regăsim pe iPhone 6s şi filmează chiar video-uri 4K. Dispozitivul va fi disponibil în variante de 16GB sau 64 GB şi va avea aceleaşi culori ca linia iPhone 6: Rose Gold, Silver şi Space Gray.

Din fericire, preţul smartphone-ului SE de la Apple va începe de la 450 de dolarişi se zvoneşte că va înlocui linia iPhone 5s de la Apple. O dată cu lansarea iPhone SE, Apple va prezenta şi un iPad Pro mai mic şi noi curele pentru Apple Watch, poate chiar un update iOS. Mai multe detalii vom afla luni, 21 martie, în cadrul evenimentului de lansare susţinut de Apple.