Ipocrizia USR în cazul Roșia Montană. Care este legătura lui Cătălin Drulă cu Gabriel Resources

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, recent, despre faptul că România va pierde procesul în cazul Roşia Montană, iar această previziune ar fi dus la creşterea artificială a acțiunilor la bursă ale companiei Gabriel Resources, susţine liderul USR, Cătălin Drulă.

09 mart. 2024, 14:51
Ipocrizia USR în cazul Roșia Montană. Care este legătura lui Cătălin Drulă cu Gabriel Resources

Pe cale de consecinţă, Drulă a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă a depus plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada împotriva premierului Marcel Ciolacu pe motiv că, prin anunțarea eșecului României în acest dosar, ar fi manipulat piața de capital.

Premierul Ciolacu răspunde acuzațiilor de manipulare în cazul Roșia Montană: „Cei care mă acuză au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toți”

Marcel Ciolacu a răspuns, sâmbătă, acuzațiilor USR potrivit cărora acesta ar fi manipulat evoluția acțiunilor Gabriel Resources pe piața de capital din Ontario, ceea ce ar fi adus profituri acționarilor companiei Gabriel Resources.

Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă. Eu mă bucur, ca și premier, că nu las o datorie copiilor noștri, că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Cei cu acuzațiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toți, eu nu pot să le răspund decât că cred că au o problemă în altă parte. Deja vorbesc de patologie.

Citeste si Klaus Iohannis salută reușita României în procesul privind Roșia Montană: „Felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre. Suntem astăzi la momentul adevărului”

Ca și prim-ministru, de câte ori am avut intervenții pe acest proces am spus că românii vor cunoaște adevărul, nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern, nu am dat nicio motivare care să influențeze acest proces. Am spus foarte clar că toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce? Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă.

Problema este că s-au jucat cu banii României. Cum adică? Eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și n-aduc o criză economică în România și o debusolare a sistemului fiscal și macroeconomic și eu sunt acuzat că de ce am câștigat procesu? Chiar nu le e rușine? Nu am dreptul să am informații de la avocați, chiar dacă sunt prim-ministrul României. Eu n-am avut nicio informație. Ne jucăm cu așa ceva?„, a declarat Marcel Ciolacu.

Drulă arată cu degetul către „băieții deștepți care au câștigat din manipularea bursei”, dar uită de legătura lui cu Gabriel Resources

Fiind luat de valul acuzaţiilor, Drulă a omis faptul că el însuşi este, indirect, acţionar la compania Gabriel Resources. Mai exact, useristul are actiuni la Swiss Capital, care e actionar la BRK Finance Cluj, care are peste 1 milion de actiuni la Gabriel Resources, plus încă 2 milioane de instrumente financiare derivate (warrants) de la Gabriel Resources.

BRK a achiziţionat acţiunile Gabriel Resources, companie ce este listată la Toronto Stock Exchange, la preţul mediu de 0,39 dolari canadieni, la finalul anului trecut.

Concret, Drulă are acțiuni sau unități de fond la Swiss Capital (cont deschis în 2008), sold 2.410 lei, conform declarației de avere.

Citeste si Nicolae Ciucă, reacţie la verdictul dat în procesul Roşia Montană: „După nouă ani de proces, dosarul Roşia Montană se închide”

Am depus oficial plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada. Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze! Marcel Ciolacu a manipulat piața de capital prin declarațiile sale. Vom depune inclusiv o plângere la DNA.

Pe scurt: dacă pe 31 ianuarie 2024, valoarea unei acțiuni Gabriel Resources valora 0,45 dolari, pe 7 martie, cu o zi înainte de verdict, acestea ajunseseră la 0,87 dolari. Acțiunile s-au dublat imediat după declarațiile lui Marcel Ciolacu cu privire la iminența pierderii procesului în cazul Roșia Montana. A fost o hoție coordonată de însuși premierul României, o creștere artificială și controlată a acțiunilor.

O mână de băieți deștepți au câștigat din manipularea bursei. Trebuie să aflăm numele lor.

Am sesizat autoritățile canadiene, dar este nevoie și de o anchetă DNA, ASF și ANI„, a anunţat Drulă într-o postare pe Facebook.