Ipostaza în care Putin nu a mai fost văzut până acum! A rămas fără aer când a vorbit despre explozia de pe podul Kerci, cunoscut şi ca „podul lui Putin”. VIDEO

Ipostază în premieră a liderului de la Kremlin! Putin a rămas fără aer atunci când a vorbit despre explozia care a afectat podul ce leagă Crimeea de Rusia. Podul Crimeei este cunoscut şi ca „Podul lui Putin”, pentru că este proiectul în care liderul de la Kremlin s-a implicat personal după anexarea Crimeei, în 2014.

10 oct. 2022, 12:53
Ipostaza în care Putin nu a mai fost văzut până acum! A rămas fără aer când a vorbit despre explozia de pe podul Kerci, cunoscut şi ca „podul lui Putin”. VIDEO

Aşadar, Putin a rămas fără aer în timpul unei declaraţii în care a vorbit despre explozia de pe pod. Liderul rus a acuzat oficial serviciile speciale ucrainene că au aruncat în aer construcţia, numindu-l „un act terorist” care a avut drept scop distrugerea infrastructurii ruse. Jurnalistul Andrei Țaplienko a atras atenția asupra faptului că președintele rus a rămas efectiv fără aer atunci când a vorbit despre podul din Crimeea.

Putin a rămas fără aer când a vorbit despre explozia de pe podul Kerci

Explozia și incendiul de pe podul care leagă Crimeea anexată și Rusia continentală au avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. O cisternă cu combustibil a luat foc pe pod, sâmbătă dimineaţă, a anunţat agenţia de presă de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană a raportat o explozie, anunţă Reuters. Înainte de a ajunge pe podul Kerci, camionul roșu despre care Rusia spune că ar fi sărit în aer, a străbătut teritoriul Bulgariei, României, Georgia, Osetiei de Nord și apoi a traversat regiunea Krasnodar din Rusia. În documentele de însoțire ale autocamionului se indică faptul că acesta transporta folie din plastic pe paleți. Marfa trebuia să fie livrată la Simferopol, iar furnizorul ar fi fost firma TEK-34.

Citeste si Putin, atac dezlănţuit asupra Ucrainei: s-au tras 75 de rachete într-o singură noapte VIDEO

O bucata din podul rutier a căzut în mare, iar pe podul feroviar a ars un tren cu vagoane petroliere. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în deflagraţie. Se știe că victimele erau membri ai unei familii de istorici-ghizi din Sankt Petersburg care circulau cu un prieten în apropierea camionului care a explodat.

Traficul feroviar pe podul Kerci din Crimeea a fost reluat la câteva ore de la incident.

Preşedinţia ucraineană îl acuză pe Putin de cinism: “Există un singur stat terorist aici şi toată lumea ştie care este acesta”

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, a calificat, într-un mesaj postat pe Twitter, drept cinică afirmaţia lui Vladimir Putin că serviciile secrete ucrainene sunt vinovate pentru explozia de la podul Kerci, noteză Ukrinform.

Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia. Cu mai puţin de 24 de ore în urmă avioane ruseşti au atacat cu 12 rachete zona rezidenţială din Zaporojie, ucigând 13 oameni şi rănind peste 50. Există un singur stat terorist aici şi toată lumea ştie care este acesta”, a scris Podoliak.

Citeste si Rusia atacă prin Moldova! Trei rachete ruseşti au zburat pe deasupra Republicii Moldova: România a confirmat traiectoriile

Construit în numai doi ani, a fost inaugurat cu mare fast în 2018 chiar de către președintele rus, care a traversat construcția la volanul unui camion. În acel moment, Vladimir Putin proclama că este o zi „excepțională, de sărbătoare, istorică”. În anul următor, 2019, el a inaugurat și partea feroviară a podului. Pentru șeful statului rus, scoaterea podului din circuit este un afront personal.