Ipostaza rară în care a fost surprins preşedintele Senatului! Florin Cîţu, la bere cu SPP-istul preferat în miezul zilei, în centrul Capitalei

Nu de multe ori îţi este dat să îl întâlneşti pe Florin Cîţu pe stradă sau stând la o terasă, la masa alăturată. Ei, bine, chiar în miezul zilei (al unei zile lucrătoare), preşedintele Senatului a simţit nevoia să se răcorească cu o bere. Şi nu oriunde, ci în centrul Capitalei, iar partener i-a fost SPP-istul preferat.

09 apr. 2022, 08:43

De când nu mai este șeful PNL, Florin Cîțu are mai mult timp pentru relaxare şi socializare. Fostul lider al PNL a început cu o plimbare pe jos, în timpul căreia s-a intersectat cu două doamne cu care a purtat un dialog preţ de câteva minute. După râsete şi atitudinea relaxată a fostului premier, cu mâinile băgate în buzunarele blugilor, s-ar zice că pe cei trei îi leagă o relaţie mai veche.

Ulterior, Florin Cîţu a făcut un popas la Bistropolitan (pe Str. Radu Beller, fost Belle Epoque), în Dorobanți, pentru a se delecta cu o bere rece. Fotoreporterii Gândul l-au suprins pe preşedintele Senatului, la ora prânzului, în Dorobanți, bând bere la draft cu SPP-istul sau preferat.

Ipostaza rară în care a fost surprins Florin Cîţu

În timp ce cei doi îşi savurau berea, alţi patru SPP-işti vegheau la securitatea celui de-al doilea om în stat. Florin Cîțu – supranumit și ”Superman”, încă din perioada în care era premierul României – scrisese joi, pe Facebook, că România va avea ”zero creștere economică” și că va urma o ”criză economică severă”. În astfel de condiții, este foarte probabil să fi dorit o detașare de la problemele apăsătoare.

Citeste si Florin Cîţu, la Congresul PNL: „Ar fi trebuit să mă retrag atunci când s-a făcut alianţă cu PSD”. Fostul premier evită să spună dacă-l va susţine pe Nicolae Ciucă

Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4,6%. Cu o probabilitate destul de mare, vom intra într-o criză economică severă. Această prăbuşire a economiei nu mai poate fi evitată acum. Este prea târziu”, a scris Florin Cîţu, pe 7 aprilie, pe pagina sa de socializare.

Președintele Senatului încasa – în 2021 –  un salariu apropiat de cel al președintelui Klaus Iohannis – respectiv 26.910 lei pe lună (aproximativ 5.400 de euro). Ceea ce înseamnă circa 33,75 euro pe oră la 160 de ore lucrate lunar (8 ore/zi, 40 ore/săptămână, 160 ore/lună).

Cu toate că programul Președintelui Senatului România ar fi, cel puțin în teorie, extrem de încărcat, Florin Cîțu are, totuși, timp și pentru micile ”plăceri” al vieții.

Mai ales astăzi, când vedem cum cresc preţurile, puterea de cumpărare trebuie crescută şi trebuie crescută pentru toţi românii”, a declarat Florin Cîțu la jumătatea lunii martie.

Citeste si Florin Cîţu, avertisment terifiant pentru români. „Acum se recunoaşte că este o criză. Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei”