Florin Cîţu, avertisment terifiant pentru români. „Acum se recunoaşte că este o criză. Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei”

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a declarat vineri că Guvernul Ciucă trebuie să ia măsuri pentru a opri declinul economiei şi a face posibilă relansarea în 2023.

08 apr. 2022, 13:46
Florin Cîţu, avertisment terifiant pentru români. „Acum se recunoaşte că este o criză. Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei”

Fostul premier Florin Cîţu a avertizat că actuala coaliţie de guvernare trebuie să intervină pentru a diminua efectele generate de criză.

„Faptul că acum se recunoaşte că este o criză, deja cred că este cam târziu să o mai evităm. Eu atrăgeam atenţia la începutul anului, când se mai putea face ceva. Problema este întotdeauna cum răspunzi la aceste crize, pentru că poţi să faci doar un singur lucru acum, să reduci din efectul crizei, deci să ai o scădere mai mică, de exemplu dacă acum se iau măsurile bune, asta înseamnă că economia poate să mai aibă creştere anul acesta şi apoi să ai o revenire. Ăsta este scopul a ceea ce poţi să faci acum”, a declarat Florin Cîţu, la Senat, conform Agerpres.

Citeşte şi: Mandatul de reținere al Elenei Udrea, prelungit cu încă 72 de ore în Bulgaria. Când ar putea fi predată autorităților române

Preşedintele Senatului a menţionat că, dacă nu se iau „măsurile bune”, economia va încetini şi va fi o creştere a deficitului bugetar, ceea ce înseamnă automat dobânzi mai mari.

„Trebuie luate nişte măsuri acum care să stopeze căderea economiei şi să relanseze economia în 2023, poate dacă sunt măsurile bune se va putea relansa şi la sfârşitul acestui an, dar cel mai rapid în 2023, când PSD va prelua guvernarea”, a afirmat Cîţu, conform sursei citate.

Fost ministru al Finanţelor în Guvernul Orban, Cîţu este de părere că doar prin investiţii se poate ieşi din criză.

„Asta ar fi indicat, ca în perioadă de criză acele obiective de investiţii să fie atinse, acel 7% pe care l-a pus PNL la buget. PNL are câteva obiective şi mă bucur că am auzit că nu cresc taxele, asta este foarte important, pentru că deja auzisem iar de taxe de solidaritate şi alte taxe. Mai mult, trebuie crescut la 7% procentul acela de investiţii şi nu tăiat, dar ca să ieşi din criză ai nevoie să investeşti, doar aşa poţi să iesi din criză şi aşa am demonstrat că am ieşit noi în 2020. Alte soluţii nu prea sunt”, a mai spus preşedintele Senatului.

Citeşte şi: Ciolacu nu e de acord cu planul lui Rafila de a muta SMURD la Ministerul Sănătății: „Doamne ferește! Este exclus să distrugi ceva ce funcționează”


loading...