ŞOCANT: CIA denunţă o ÎNŢELEGERE pentru ascunderea CAUZEI REALE a prăbuşirii avionului malaezian

Ucraina, Malaezia şi Olanda ar fi convenit să nu dezvăluie cauzele reale ale prăbuşirii avionului malaezian, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, a declarat marţi fostul analist CIA Ray McGovern, citat de RIA Novosti, potrivit Agerpres.

09 sept. 2014, 10:54
ŞOCANT: CIA denunţă o ÎNŢELEGERE pentru ascunderea CAUZEI REALE a prăbuşirii avionului malaezian

‘Am impresia că Ucraina, Malaezia şi Olanda s-au înţeles să păstreze tăcerea în privinţa probelor (referitoare la catastrofă) de care dispun’, a afirmat fostul expert CIA, într-un interviu acordat postului televiziunii publice ruse Rossia-24.

De ce toţi păstrează tăcerea? Am o bănuială că SUA şi Rusia ştiu foarte bine ce s-a întâmplat. S-ar putea să ştie şi (Petro) Poroşenko şi consilierii săi sau poate că nu. Nu ştiu cât de detaliat au fost ei informaţi cu privire la ceea ce făceau sistemele de apărare aeriană şi avioanele de luptă Su-25 /ucrainene/ în zona‘ în care s-a produs tragedia de la 17 iulie, a afirmat McGovern, amintind că, la câteva zile de la dezastru, secretarul de stat american John Kerry a acuzat Rusia pentru această tragedie.

Citeşte şi RAPORT OFICIAL: Avionul malaezian prăbuşit în Ucraina a fost DOBORÂT de RACHETE

Olanda a publicat marţi un raport preliminar cu privire la cauzele prăbuşirii avionului malaezian, soldată cu 298 de morţi. Experţii au confirmat că aeronava s-a dezintegrat în aer din cauza unor ‘daune structurale cauzate de acţiunea externă a numeroase obiecte cu înaltă energie’, dar sursa acestor obiecte nu a putut fi stabilită.

‘Rezultate cruciale nu erau de aşteptat în acest raport preliminar cu privire la prăbuşirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines’, a afirmat la rândul său expertul rus în aviaţie Ruben Esaian, fost pilot. El a adăugat că anchetatorii nu au putut acţiona corespunzător la locul prăbuşirii avionului, din cauza conflictului în derulare între armata ucraineană şi rebelii proruşi.

Concluzii definitive cu privire la cauzele dezastrului vor fi făcute publice într-un an de la catastrofă, dar data ar putea fi schimbată în funcţie de ‘evoluţia anchetei’, a declarat anterior purtătoarea de cuvânt a Biroului olandez de investigaţie pentru securitate (OVV), Sarah Vernooij.