Ipoteză incendiară lansată de şeful serviciului secret al armatei Ucrainei: „Nu ştim dacă Putin mai este în viaţă”

Şeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, a explicat într-un interviu pe ce se bazează când afirmă că Vladimir Putin suferă de o formă de cancer în stadiu terminal, amintind că a vorbit despre această ipoteză încă din 2020, înainte de izbucnirea războiului din Ucraina.

13 mart. 2023, 12:42
Ipoteză incendiară lansată de şeful serviciului secret al armatei Ucrainei: „Nu ştim dacă Putin mai este în viaţă”

La 37 de ani, Budanov este unul dintre cei mai tineri generali din armata Ucrainei. Potrivit unui articol din Washington Post, ascensiunea acestuia a accelerat după august 2016, când un înalt ofițer din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a fost ucis în Crimeea, de presupuși sabotori ucraineni.

S-a spus că unul dintre agenții speciali ucraineni, care ar fi operat în spatele liniilor inamice, ar fi fost Budanov. Acesta nu a confirmat niciodată participarea la operațiune, dar nici nu a negat-o, potrivit Hotnews, care l-a intervievat pe generalul ucrainean.

Un an mai târziu, tânărul ofițer a primit „Ordinul Curajului” pentru operațiuni rămase nedezvăluite publicului, iar în 2020, la 34 de ani, Budanov a ajuns șef al Direcției Principale de Informații a Ucrainei.

În 2019, o bombă plasată sub mașina sa a explodat înainte ca ofițerul să se urce la volan. Potrivit surselor citate de Washington Post, în total ar fi existat nu mai puțin de zece tentative de asasinare la adresa lui Budanov.

Citeşte şi: Ucraina a lovit teritoriul rus cu patru rachete. Bucăţi de obuze au lovit două clădiri rezidenţiale

În interviul acordat sursei citate, generalul Budanov a fost întrebat ce informaţii l-au făcut să declare că Vladimir Putin ar avea cancer în stadiu terminal şi ce influenţă ar avea acest fapt asupra războiului.

„În primul rând aș vrea să precizez că am declarat acest lucru încă din 2021. Atunci am fost întrebat de jurnaliști și am spus că (n.r.- lui Putin) i-au mai rămas doi-trei ani de trăit. Din acest motiv nu e nimic nou în această declarație.

Nu are nicio influență asupra războiului. Mai ales că există și întrebarea dacă acel Putin pe care noi îl cunoaștem mai este în viață. Noi avem informații, confirmate, că la ultimele evenimente la care ar fi participat Putin, în realitate ar fi fost niște persoane care l-au înlocuit (n.r. dubluri).”, a declarat Budanov.

Citeşte şi: General NATO: „Rusia are o armată despre care se credea că e de Liga Campionilor, dar, de fapt, este de liga a treia”