Ipoteză INCREDIBILĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez

Fred Westerbeke, procurorul şef olandez care investighează prăbuşirea zborului MH17, nu exclude ipoteza ca aeronava să fi fost doborâtă din aer.

28 oct. 2014, 12:23
Ipoteză INCREDIBILĂ în cazul prăbuşirii zborului MH17. Ce a dezvăluit procurorul-şef olandez

Procurorul şef olandez care investighează prăbuşirea avionului MH17, al Malaysia Airlines, a declarat în cadrul unui interviu pentru Der Spiegel, citat de Russia Today, că echipa sa nu exclude teoria potrivit căreia aeronava prăbuşită în Ucraina a fost doborâtă de un alt avion.

Anchetatorii intenţionează să ceară datele înregistrate de radar. Aceste date ar urma să demonstreze că un avion militar ucrainean zbura în apropiere de aeronava companiei Malaysia Airlines.

În tragedia aviatică de la 17 iulie, toţi cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul Malaysia Airlines şi-au pierdut viaţa, ceea ce înseamnă că 14 victime rămân neidentificate la peste trei luni după incident.

Olanda conduce activitatea de identificare a victimelor, dar nu se ştie dacă rămăşiţele tuturor celor care au murit în catastrofa aviatică au fost transportate în această ţară.

La începutul lui august Olanda a pus capăt misiunii de recuperare a rămăşiţelor pământeşti ale victimelor din cauza deteriorării condiţiilor de securitate din zonă.

Ministerul olandez al securităţii şi justiţiei a subliniat încă o dată că ar putea trece mai mult timp până când toate victimele vor fi identificate.