Ipoteză nouă în cazul masacrului din Alpi: Bărbatul asasinat era în conflict cu fratele său

Noi ipoteze în cazul masacrului din Alpii francezi. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unui conflict între bărbatul asasinat şi fratele acestuia.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 13:30
Ipoteză nouă în cazul masacrului din Alpi: Bărbatul asasinat era în conflict cu fratele său

În maşina ciuruită de gloanţe se afla familia britanicului de origine irakiană Saad al-Hilli. Fetiţa de patru ani care a scăpat nevătămată după ce s-a ascuns sub cadavrul mamei sale i-a ajutat pe anchetatori să identifice victimele. Ea le-ar fi spus însă că nu a văzut nimic în timpul atacului. Sora ei mai mare a fost grav rănită.

Fetiţa de şapte ani este în comă indusă, dar anchetatorii se bazează pe mărturia ei când se va trezi.

Prima ipoteză vehiculată în acest caz a fost un conflict de natură financiară între bărbatul asasinat şi fratele său. Acesta a negat însă în faţa poliţiştilor că ar fi avut ceva de împărţit cu Saad al-Hilli. Cu toate acestea, contabilul britanicului ucis susţine că al-Hilli l-ar fi înlăturat pe fratele său din firma pe care o construiseră împreună.

Autorităţile franceze cooperează cu poliţia britanică pentru a elucida acest caz. În afară de cei trei morţi din maşină, britanicul, soţia sa şi mama acesteia, la faţa locului a fost găsit şi cadavrul unui biciclist francez, probabil victimă colaterală a masacrului.

La începutul săptămânii, patru persoane au fost găsite împuşcate în cap într-o pădure din Alpii francezi, în apropiere de graniţa cu Elveţia.