Ipoteză OMS: Transmiterea coronavirusului nu este influenţată de anotimpuri

Publicat: Marţi, 28 Iulie 2020 18:55 // Actualizat: Marţi, 28 Iulie 2020 18:55 // Sursa: romaniatv.net

Contrar teoriilor larg răspândite de până acum conform cărora virusul COVID-19 ar fi vulnerabil la temperaturi ridicate, OMS vine cu o nouă ipoteză: transmiterea coronavirusului nu pare a fi influenţată de anotimpuri.  

Foto: Pexels.com

Anotimpurile nu reprezintă un factor decisiv în răspândirea coronavirusului, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt OMS, Margaret Harris:

"Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului"

În urma analizelor din ultimele luni efectuate de OMS legate de factorii meteorologici care ar putea influenţa răspândirea noului coronavirus, se conturează o nouă teorie conform căreia anotimpurile au un impact minor asupra creşterii sau scăderii ratei de infectări la nivel global.

"Se pare că este o idee persistentă că virusul este sezonier, dar trebuie să avem cu toţii în minte ideea că este vorba de un nou virus şi, chiar dacă este unul de tip respirator, acestea fiind sezoniere, acesta se comportă diferit", a declarat oficialul OMS, citată de cotidianul Le Figaro. Un alt argument care suţine această teorie ar fi numărul crescut de cazuri în zone diferite pe glob unde anotimpurile sunt inversate, cum ar fi SUA unde este vară, şi Brazilia, unde este iarnă. SUA şi Brazilia se află pe primele două locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de infectare cu COVID-19.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anotimpuri covid infectări OMS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H