IPOTEZĂ-ŞOC: Michael Schumacher ar putea sta 10 ani în stare VEGETATIVĂ

Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2014 18:46 // Actualizat: Joi, 09 Ianuarie 2014 11:46 // Sursa: romaniatv.net

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori.

Heinz-Peter Moecke, șef de departament la urgențe din cadrul spitalului din Hamburg: “Nu se ştie exact cînd un pacient revine din comă în mediul său. Cînd are starea de comă, el nu are ocupaţie. La astfel de pacienţi, recuperarea merge foarte încet. Coma artificială poate dura mai multe săptămîni. Se poate, de exemplu, creierul să fie atât de deteriorat încât la trezire pacientul să fie într-o stare vegetativă. Iar aceasta poate persista ani, sau chiar zeci de ani".

Medicul german a detaliat şi tratamentul de care are şi va avea parte Michael Schumacher. "În afară de ajutorul dat de echipament, pacientul trebuie tratat ca un om normal. De exemplu, el trebuie spălat şi bărbierit. În plus, trebuie să i se schimbe zilnic poziţia în pat, pentru a nu apărea inflamaţii. Acest lucru se face cu ajutorul unei saltele speciale", a continuat Moeke.

"Ancheta este într-un stadiu avansat, am făcut foarte multe audieri ale martorilor, ale medicilor, ale celor care au închiriat echipamentul de schi, reconstituiri şi expertize. Am examinat imaginile înregistrate de camera montată pe casca lui Schumacher. Pe 29 decembrie Schumacher cobora pe pistă până la o intersecţie între alte două piste, a lovit nişte jaloane şi a ieşit în afara pistei amenajate. El face o manevră specifică schiorilor, a mers între 3-5 metri depărtare de pista amenajată, a lovit cu schiurile o piatră, şi-a pierdut echilibrul şi s-a lovit la cap de o piatră aflată la 8 metri depărtare de pista amenajată. A fost găsit la 9 metri depărtare de pistă, au declarat anchetatorii într-o conferinţă de presă. 

Starea de sănătate a germanului Michael Schumacher este considerată tot "stabilă", dar "critică" de către echipa medicală, au anunţat, luni, spitalul din Grenoble şi ataşatul de presă al fostului pilot într-un comunicat comun.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
accident Michael Schumacher Heinz-Peter Moecke Michael Schumacher
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 ian 19:00
... Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi,...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H