Ipoteză şocantă: Oscar Pistorius şi-a ucis iubita când a aflat că va fi tată

Ziarele americane şi britanice scriu că anchetatorii iau în calcul varianta ca Oscar Pistorius să-şi fi ucis iubita într-un acces de furie, când a aflat că aceasta este însărcinată.

27 feb. 2013, 15:29
Ipoteză şocantă: Oscar Pistorius şi-a ucis iubita când a aflat că va fi tată

Detalii şocante ies la iveală în cazul crimei comise de Ziua Îndrăgostiţilor de atletul sud-african Oscar Pistorius, care şi-a ucis iubita cu patru focuri de armă. Presa de peste Ocean scrie că Reeva Steenkamp era însărcinată când a fost omorâtă de Oscar Pistorius şi, dealtfel, tocmai aflarea acestui lucru l-a scos din minţi pe atlet.

Săptămânalul american National Enquirer citează în acest sens declaraţia unui anchetator: „Poliţia crede că vestea că Reeva este însărcinată i-a pus capac lui Pistorius, care tocmai o acuzase pe aceasta că îl înşală cu un bun prieten. În loc să se calmeze, Oscar şi-a ieşit din minţi şi a omorât-o„.

Şi publicaţia britanică Daily Mail publică informaţia, subliniind: „Anchetatorii cred că dezvăluirea acestui secret l-a facut pe Oscar Pistorius să îşi piardă minţile, împuşcând-o pe Reeva de patru ori„.

Publicaţia US Magazine scrie, la rândul său, că Reeva era foarte fericită că va deveni mamă şi abia aştepta să îi dea vestea lui Pistorius. Prietenii fostului fotomodel au confirmat că Reeva era într-o stare de spirit foarte bună când a plecat spre locuinţa lui Pistorius.

Camerele de supraveghere din complexul în care stătea Pistorius o arată pe Reeva râzând cu paznicii stabilimentului.

Pe de altă parte, Pistorius a organizat, marţi noapte, o slujbă în memoria fostei sale iubite, deoarece nu a putut fi prezent la înmormântare, pentru că se afla în închisoare.

Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

El a fost eliberat pe cauţiune, vineri, la Pretoria, el urmând să compară din nou în faţa tribunalului la 4 iunie.