Ipoteză surpriză în cazul crimei de la Arad. Anchetatorii au o nouă pistă în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan

Anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crișan, ucis în 29 mai 2021, după ce persoane rămase necunoscute i-au montat o bombă sub mașină, iau în calcul o nouă ipoteză după ce pistele principale pe care s-a mers până acum nu au condus la niciun rezultat.

14 aug. 2023, 09:01
Ipoteză surpriză în cazul crimei de la Arad. Anchetatorii au o nouă pistă în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan

Asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan reprezintă unul dintre cele mai importante dosare aflate pe masa procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. La doi ani de la crimă, cazul nu a fost rezolvat. Imediat după ce mașina de teren a omului de afaceri a explodat, anchetatorii au căutat să afle cine ar fi fost motivat să-l elimine de Ioan Crișan.

Deși era considerat drept un afacerist lipsit de scrupule, nu s-a putut stabili un suspect din cercul lui de afaceri care ar fi avut vreun interes ori vreun motiv de răzbunare, în condițiile în care arădeanul deținea o fermă piscicolă, unde creștea o specie de somn african, numită clarias.

Potrivit unor surse judiciare, primele indicii au avut legătură cu persoanele care au comis crima, despre care se presupune că sunt de origine sârbă, în condițiile în care bomba, care a fost încărcată cu aproximativ un kilogram de praf de pușcă, ar fi avut o capsă de producție militară.

Citește și: Doi ani de la atentatul cu bombă din Arad, care l-a ucis pe afaceristul Ioan Crişan. Ancheta nu a scos la iveală nici măcar o persoană suspectă

Mai mult, anchetatorii au luat în calcul o presupusă implicare a lui Crișan în traficul cu țigări și chiar s-a speculat că acesta ar fi oferit informații care ar fi condus la capturarea unui transport de țigări de contrabandă, în localitatea Mândruloc, cu cinci zile înainte să fie omorât. Dar nici această pistă nu a făcut lumină în acest caz.

Citește și: Fiica lui Ioan Crișan, afaceristul asasinat cu bombă, rupe tăcerea: ”Așa nu se mai poate!”

Acum anchetatorii au altă ipoteză. Procurorii verifică dacă nu cumva Ioan Crișan a fost victima unei crime pasionale, iar moartea acestuia a fost comandată de o femeie rănită în dragoste, scrie Gandul. După moartea omului de afaceri, presa a relatat faptul că bărbatul avea o amantă care se ocupa de ferma de pește. Familia lui Crișan ar fi știut despre existența acestei relații paralele, iar între soție și amantă exista o rivalitate de moarte. În acest sens, văduva afaceristului a angajat o firmă de pază ai cărei angajați au avut grijă ca, în ziua înmormântării, amanta să nu poată intra în curtea cimitirului.