Ipoteze HALUCINANTE ies la iveală. Vezi unde ar putea fi ascunsă ELODIA

Decesul Elodiei este o certitudine. După ani de zile de la dispariţia ei, procurorii au demonstrat că aceasta nu mai este în viaţa, cautându-i urma peste tot. Deşi susţine contrariul, Cristian Cioacă nu oferă la schimb o alternativă viabilă. Totuşi, în tot acest parcurs anevoios de scotociri, există unele variante pe care procurorii nu le-au luat în seamă.

06 ian. 2014, 09:52
Ipoteze HALUCINANTE ies la iveală. Vezi unde ar putea fi ascunsă ELODIA

De când a fost declarată dispariţia Elodiei Ghinescu şi până în prezent, procurorii au căutat-o atât vie cât şi moartă prin toate cotloanele. Într-un final, nici urmă de avocată. Au omis procurorii piste importante în căutatea Elodiei aşa cum susţin unii martori sau au omis să o caute îndeajuns în viaţa, aşa cum susţine apărarea politiştului Cristian Cioacă?

Aici se află înmormântată ELODIA, avocata dispărută în urmă cu şase ani

In urma intocmirii rechizitoriului, dupa ani de cautari, procurorii sustin ca Elodia Ghinescu nu are cum sa fie in viata chiar daca cel acuzat de disparitia ei, politistul Cristian Cioaca sustine contrariul- si anume ca ar trai bine merci in afara tarii sub o alta identitate. Teoria aceasta este exclusa de anchetatori, mai cu seama ca Elodia a fost cautata in baza de date a IGPR privind accidentele de circulatie, amprentele papilare, personaele cu identitate necunoscuta, cadavrele cu identitate necunoscuta.

De asemeana a fost cautata in baza de date la iesirile si intrarile din tara pe pamant, pe apa si in aer. Elodia a fost cautata prin INTERPOL, cautata in Emiratele Arabe Unite si in alte peste 100 de state din lume. In cautarea Elodiei, anchetatorii au luat in calcul mai toate pistele posibile care ar fi putut arata unde se afla aceasta, vie sau moarta.

Cautarile avocatei din Brasov au necesitat efective umane de neimaginat pana acum intr-o ancheta judiciara dar si sume fabuloase de bani. Totul pentru aflarea adevarului desi, principalul suspect sustine ca nu s-au facut eforturi suficiente pentru gasirea sotiei sale.

Unde a fost cautata Elodia?

Confirm listingului telefoanelor inculpatului Cristian Cioaca din serile de 29 pana pe 5 august, procurorii au incercat sa refaca traseul pe unde acesta ar fi putut ascunde cadavrul sotiei sale. Astfel s-au facut cautari de mare anvergura pe drumul dintre Brasov inspre Arges- ruta Rucar Bran precum si imprejurimile din nordul judetului Arges. S-a scotocit centimetru cu centimetru zona dintre Dragoslavele- Rucar- podul Dambovitei si Fundata- Dumbravicioara. Tot aici au intrat si barajele si lacurile, gropile de gunoi, rapele si zonele nelocuite si inaccesibile de la granita judetelor Brasov si Arges. La scotociri au participat politisti, jandarmi, padurari, salvamontisti, scafandri MIRA- fara insa a descoperi nimic. Procurorul Marius Iacob a continuat chiar si in lacul Vidraru- despe care se stie ca e extrem de greu de explorat din cauza curentilor iar ca la baza lui s-ar afla oasele celor morti aduse din rau inspre baraj. Scafandri SIAS si 20 de luptatori ai trupele speciale i-au cautat trupul Elodiei in Vidraru fara nici un rezultat. Ulterior s-au organizat cautari in patru judete printre care Covasna si Harghita.

In paralel, familia indurerata a Elodie a facut la randul ei propriile cercetari angajand un detectiv particular si promitand o recompensa de 30.000 de euro pentru gasirea fiicei lor.

In tot acest proces de scotocire care a tinut o tara intreaga cu sufletul la gura, exista insa doua variante pe care procurorii e posibil sa le fi omis, din motive mai mult sau mai putin intemeiate.

In vara anului 2007 in Brasov se faceau lucrari pentru reabilitarea drumului Poienii. Cu alte cuvinte, la data disparitiei Elodiei Ghinescu, pe drumul care duce inspre Belvedere in Brasov se efectuau lucrari de reabilitare.

Ipoteza ca Elodia ar zace sub betonul care duce inspre varful muntelui e o varianta care s-a vehiculat in presa insa foarte greu de demonstrat dintr-un simplu motiv. Atunci cand procurorul de caz incepuse cautarile, lucrarile la drum erau deja finalizate.

Indiciul cum ca Elodia s-ar putea gasi in acest loc este sustinut de doua argumente. Primul ar fi timpul prea scurt, conform cu listingul telefoanelor, ca Cioaca sa se indeparteze de la ruta Rucar Bran inspre lacurile din Arges, cu copilul in masina, in dimineata zilei de 30, existand varianta mai simpla sa ascunda cadavrul in Brasov. Un alt indiciu este dat de marturiile unor apropiati din Brasov care au stat in preajma lui Cristian Cioaca in perioada de dupa declararea disparitiei si care, cunoscandu-l foarte bine, i-au observat un obicei, cel putin suspect.

O alta varianta greu de luat in calcul de procurori se refera la ascunderea cadavrului Elodiei in casa tatalui sau, de la Uda. Conform listingului telefoanelor, pe 30 august dimineata cand Cristian Cioaca si-a pus copilul in masina si a plecat inspre parintii sai la Pitesti, de pe drum si-ar fi sunat tatal cu care a avut o conversatie telefonica indelungata. Tatal lui Cristian Cioaca nu locuia in Pitesti, fiind divortat de sotie, ci intr-o zona de munte greu accesibila. In zilele disparitiei Elodiei mai multi localnici din Uda au semnalat ca, inainte sa fie data disparuta Elodia, l-ar fi vazut pe Cristian Cioaca in casa tatalui sau, unde, de altfel se stie ca venea foarte rar. Mai mult, spun satenii, in acele zile s-ar fi auzit zgomote in curtea tatalui lui Cioaca pentru ca impreuna cu fiul sau ar fi secat iazul din curte peste care, la scurt timp, ar fi turnat ciment.

Astazi, pentru oamenii din Uda subiectul Cristian Cioaca e devenit unul tabu, nici unul dintre ei ne mai dorind sa isi aminteasca ce s-a petrecut in acele zile de inceput de septembrie. In lipsa de probe solide, procurorii nu au avut cum sa ceara mandat pentru a verifica aceasta ipoteza care, dupa atatia ani, ridica inca semne de intrebare.

Deşi astazi procurorii exclud varianta ca Cioaca ar fi avut un complice atunci i-a transat trupul Elodiei in cada din apartamentul comun, in piata media au aparut cateva piste prin care s-a sustinut ca acesta ar fi fost ajutat ca sa scape de cadavru. E drept, in desfasurarea anchetei, procurorii au luat in calcul si aceasta varianta care insa nu a generat nici un indiciu concludent pana la intocmirea rechizitoriului.

Pe cine au avut totusi in vizor procurorii in sustinerea acestei teorii?

Potrivit România TV, principalii suspecti asupra carora procurorii si-au indreptat atentia inca de la inceput au fost tatal inculpatului precum si cel mai bun prieten din copilarie, John. Daca pista de la Uda nu a putut fi verificata pe deplin, varianta ca Cioaca ar fi fost ajutat de John inca ramane deschisa. Se stie ca intre Cristian Cioaca si prietenul sau din copilarie exista o relatie de prietenie si fidelitate absoluta datorata unor imprejurari mai putini placute care i-au apropiat in suferinta.

Tototdata, dupa cum reiese si din rechizitoriu, procurorii s-au folosit si de indiciile date de parapsihologi. Pe aceasta varianta, chiar daca fiecare dintre ei localiza cadavrul intr-un alt loc, se pare ca cei inzestrati cu puteri extrasenzoriale plecau de la aceeasi premisa- Elodia e moarta.

In acest context, in piata media a aparut o varianta interesanta demna de luat in calcul. Din spusele unui profiler, Cioaca ar fi avut complice un infractor pe care il avea la mana cu ceva. Ajutat de acesta ar fi transat trupul Elodiei in patru bucati pe care le-ar fi ascuns in patru directii diferite. Capul si o parte din trup i-au revenit lui iar restul complicelui. Chiar daca pare o secventa atroce dintr-un film american cu asasini in serie, posibilitatea ca lucrurile sa se fi intamplat in asemenea fel ar putea fi plauzibila in contextul in care, desi sustine ca nu si-a ucis sotia dar a picat testul poligraf tocmai in dreptul aceste intrebari, Cristian Cioaca afiseaza mereu un zambet in spatele caruia se distinge un gand zguduitor: nu o veti mai gasi niciodata pe Elodia, vie sau moarta. Si asta, de parca ar sti atat de bine de ce.

Vezi: Previziunile lui Carmen Harra legate de dispariţia Elodia. Vezi cum se va rezolva cazul