ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus. Reamintim că predecesorul său, ÎPS Pimen, a murit în urma infecţiei cu SARS-COV-2.

10 sept. 2021, 23:45
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus. Potrivit primelor informaţii, acesta ar fi luat virusul de la unul dintre consilierii săi.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor are o formă uşoară de COVID-19. Acesta a refuzat să meargă la spital şi se tratează în chilia sa. ÎPS are 64 de ani.

Părintele David, cel de la care arhiepiscopul ar fi luat virusului, este în stare gravă. Acesta a fost transferat miercuri de la Suceava la Iași, la solicitarea familiei.

Citeşte şi Incredibil. Ce a apărut la mormântul ÎPS Pimen. Credincioşii care au participat la înmormântare au rămas surprinşi

Starea pacientului s-a agravat și marți a fost necesar să fie transferat la Terapie Intensivă și intubat. Consilierul are domiciliul în Iași și familia a solicitat transferul la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași.

În cursul zilei de miercuri a fost găsit un loc disponibil la acest spital și pacientul intubat a fost transferat cu o ambulanță de terapie intensivă SMURD.

Reamintim că în luna mai anului 2020, ÎPS Pimen, cel care era arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit infectat cu SARS-COV-2. Acesta fusese internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București pe 20 aprilie.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.

În toată lumea, 750 de pacienți au fost tratați astfel, potrivit firmei CytoSorbents, producătoarea celui mai folosit filtru dintre cele existente. Germania e țara care folosește cel mai des procedura, iar SUA au autorizat-o recent. În România, se face la Timișoara, Cluj și București, dar numai în cazul a câtorva zeci de pacienți.

Ancheta epidemiologică în cazul infectării cu coronavirus a arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a scos la iveală faptul că acesta a intrat în contact cu trei persoane aflate în mănăstire, ulterior aceste persoane fiind depistate pozitiv cu coronavirus încă din 23 martie.

Citeşte şi Cine a fost ÎPS Pimen. Detalii neştiute din viaţa sa: numele de botez, întâlnirea cu Regele Mihai, dar şi colaborarea cu Securitatea