ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădauţilor, transportat de urgenţă la spital cu elicopterul SMURD după o criză cardiacă

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va fi transferat de urgență la Iași cu elicopterul SMURD din cauza unei probleme cardiace.

15 ian. 2024, 14:49
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădauţilor, transportat de urgenţă la spital cu elicopterul SMURD după o criză cardiacă

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a suferit o criză cardiacă. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a ajuns, luni, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Suceava, cu o problemă cardiacă.

Potrivit bzi.ro, înaltul prelat a solicitat să fie transferat la Iași pentru a primi tratament. Din primele informații, se pare că acesta urmează să fie transferat cu un elicopter SMURD, care va decola de pe aeroportul din Suceava.
Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, avertisment dur pentru turiștii care merg la munte: „Nu căutați moartea cu lumânarea! Eu fac rugăciuni ca dihăniile să nu atace oameni, dar rugăciunea ajută dacă nu ieși în calea lor”
În 2016, ÎPS Calinic a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video – asistată.

Conform informațiilor furnizate de prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, înaltul prelat a suferit de un bloc atrioventricular total, care are nevoie de îngrijiri de specialitate.

„Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, conform Ziarul de Iași.
Calendar ortodox 16 ianuarie 2024. Sărbătoare mare, ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sporul casei

În anul 2016, ÎPS Calinic a mai fost supus unei intervenții chirurgicale din cauza afecțiunilor cardiace. Născut în 1957, Înaltpreasfințitul Calinic a fost episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor din 1991, fiind ales de Sfântul Sinod în iulie 2020 ca arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, unde l-a înlocuit pe IPS Pimen, stins din viață în timpul pandemiei COVID-19.