ÎPS Daniel i-a felicitat pe credincioşii care poartă mască şi păstrează distanţa: „Ne rugăm pentru sănătatea celor ce cred în Hristos”

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie care a avut loc cu prilejul praznicului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, să respecte recomandările medicilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, scrie basilica.ro

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 13:33
ÎPS Daniel i-a felicitat pe credincioşii care poartă mască şi păstrează distanţa: „Ne rugăm pentru sănătatea celor ce cred în Hristos”

Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile, este foarte important să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi„, a spus Patriarhul Daniel, la finalul slujbei.

Preafericitul Daniel a afirmat că „sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem„.

Citeşte şi Lucruri mai puţin ştiute despre Patriarhul Daniel. Ce salariu are Întâiul Stătător al BOR. POZE RARE din tinereţea Preafericirii Sale

Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor„, a mai spus patriarhul.

De asemenea, ÎPS Daniel i-a felicitat pe toţi cei care îşi sărbătoresc ziua onomastică.

Felicităm pe toţi cei care poartă numele de Petru, Petra, Petrică, Petrişor şi alte derivate şi pe toţi cei care poartă numele de Pavel, Paul, Paula şi derivate, dorindu-le ani mulţi cu sănătate şi ajutor de la Dumnezeu şi să fie mărturisitori ai credinţei şi împlinitori ai faptelor credinţei„, le-a urat patriarhul sărbătoriţilor zilei.