IPS Ioan Robu: De Crăciun, să observăm încă o dată că Domnul ne stă alături

Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, transmite în pastorala de Crăciun că, dacă oamenii vor observa din nou, cu ocazia acestei sărbători, că Domnul le stă alături, nimic nu va mai fi ca înainte şi totul va deveni motiv de bucurie.

RomaniaTV.net
22 dec. 2012, 09:56
IPS Ioan Robu: De Crăciun, să observăm încă o dată că Domnul ne stă alături

„Îi mulţumim Domnului că încă o dată ne este dat harul să ascultăm vestea plină de bucurie a Crăciunului: «Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul Său, unul născut»”, îşi deschide IPS Ioan Robu mesajul.

Arhiepscopul mai spune că, devenind unul dintre noi, Cristos ne-a făcut fraţi şi fii ai aceluiaşi Părinte, membri ai familiei lui Dumnezeu. „Cuvântul lui Dumnezeu făcut trup omenesc este solidar cu noi şi cu limitele noastre, cu durerile şi sărăcia noastră. (…) Şi dureri sunt destule! Cine nu ştie că mulţi oameni trec prin momente grele: salarii sau pensii mici, locuri de muncă nesigure, locuri de muncă pierdute, singurătate, boală, doliu, conflicte în familie, nesiguranţa zilei de mâine şi câte altele! În sărăcia Betleemului, Isus venind în lume ca om adevărat şi Dumnezeu adevărat ia asupra sa tot ce ne apasă, luminându-ne întunericul, mângâindu-ne cu iubirea sa fără margini”, se arată în pastorală.

IPS Robu îndeamnă, în acelaşi mesaj, la deschiderea inimilor către credinţă. „Cât ne priveşte pe fiecare dintre noi, să ne întrebăm, în definitiv, ce trebuie să schimbăm în viaţa noastră, aşa încât să avem inimile deschise, ca acolo să-şi găsească găzduire Isus care a venit, vine şi va veni”, continuă Ioan Robu.

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti mai arată că a sărbători Crăciunul înseamnă „a învăţa să crezi că orice faptă a noastră, oricât de mică, prin iubire, poate să se îndumnezeiască şi că orice clipă poate să devină purtătoare de veşnicie”.

„În lumina Crăciunului, nimic nu poate fi considerat mic şi neînsemnat. Totul devine oportunitate de a primeni şi de a întări comuniunea noastră cu Dumnezeu, cu aproapele nostru şi cu noi înşine. (…)Nimic nu va mai fi ca înainte şi totul va deveni motiv de bucurie dacă în acest Crăciun vom observa mai bine, încă o dată, că Domnul ne stă alături cu gingăşia sa fără margini, că ne însoţeşte cu o fidelitate de nezdruncinat, că ne iubeşte într-o măsură infinit mai mare decât ne putem închipui, că ne ajută cu o putere care întrece orice obstacol, «căci la Dumnezeu nimic nu este imposibil». (…) Tuturor credincioşilor, persoanelor consacrate, preoţilor şi oamenilor de bunăvoinţă, vă doresc un Crăciun bogat în haruri şi un An Nou binecuvântat! La mulţi ani!”, mai spune Ioan Robu.