ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului, le-a cerut iertare credincioşilor că au trebuit să asiste la slujbă în frig: „Biserica e, azi, marginalizată, hulită”

ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului, le-a cerut iertare credincioşilor pentru că au fost nevoiţi să asiste la slujba de Sfântul Nicolae ”în frig, afară”. Arhiepiscopul Sibiului a subliniat faptul că Mitropolia are o capacitate de peste 2.000 de locuri, iar distanţa fizică ar fi putut fi respectată. Înaltul prelat susţine că Biserica ”este, astăzi, marginalizată, hulită”.

06 dec. 2020, 15:43
ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului, le-a cerut iertare credincioşilor că au trebuit să asiste la slujbă în frig: „Biserica e, azi, marginalizată, hulită”
ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului

Iubiţi credincioşi, vă rugam să intraţi în biserică respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, in ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi sa primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare a acestui îndoit praznic: Sfântul Ierarh Nicolae este prăznuit astăzi, după ce două duminici la rând am auzit care este rolul pe care Dumnezeu l-a rânduit bunurilor materiale şi, mai ales, folosul pe care trebuie să-l avem noi pe urma lor, încercând să nu ne lipim de ceea ce nu ne aparţine decât trecător. Iată că astăzi Sfântul Ierarh Niculae ne arată modul în care o mare personalitate a Bisericii, un chemat, un ales al lui Dumnezeu, a reuşit în viaţa sa să împlinească această poruncă, acest comandament, de a ajuta pe cei sărmani„, a spus mitropolitul Ardealului, în predica ţinută la finalul slujbei ţinute la Catedrala Metropolitană Sibiu, potrivit News.ro.

Citeste si Comisia Europeană e împotriva mersului la biserică. Bruxelles-ul recomandă evitarea adunărilor pentru slujbele de Crăciun

ÎPS Laurenţiu, mitropolitul Ardealului, le-a urat credincioşilor să înfrunte pandemia cu mult curaj

Mitropolitul şi-a exprimat regretul că trăim o perioadă în care „Biserica este marginalizată, hulită” şi i-a încurajat pe credincioşi spunându-le că Sfântul Cuvios Nicolae ne va arăta cum să ne apărăm dreapta credinţă.

Al doilea lucru foarte important pentru noi, mai ales pentru vremurile de astăzi: Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum trebuie să ne apărăm dreapta credinţă. Biserica este, astăzi, marginalizată, este hulită. Chiar se porneşte o acţiune împotriva ei, pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni, nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că, aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae ne va apăra şi pe noi” a adăugat Mitropolitul Ardealului.

La finalul slujbei de duminică desfăşurată în Catedrala Mitropolitană, ÎPS Laurenţiu le-a urat credincioşilor să aibă „curaj în lupta pe care o avem cu consecinţele păcatelor noastre, cu această boală atât de înspăimântătoare dar dacă biruim frica, vom birui şi boala”.