ÎPS Teodosie a fost OPRIT de polițiști, la filtru, în drumul Peștera Sfântului Andrei

Înalt Preasfinția Sa Teodosie a fost oprit duminică dimineaţă la filtrul Poliției pe drumul care duce spre Peștera Sfântului Andrei. Este o adevărată mobilizare de forţe acolo mai ales că se aşteaptă ca multă lumea să fie prezentă la slujbă.

29 nov. 2020, 09:34
ÎPS Teodosie a fost OPRIT de polițiști, la filtru, în drumul Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie a mers duminică dimineaţa la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”, pentru a săvârşi Sfanta Liturghie.

Mașina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a spus că îi așteaptă pe români „cu inimă bună”.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

 

ÎPS Teodosie i-a invitat pe Klaus Iohannis şi pe Ludovic Orban la Pelerinajul de Sfântul Andrei

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, susține în continuare că pelerinajul de la Sfântul Andrei se poate ține. Ierharhul Tomisului va săvârşi duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, acolo unde îi invită şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Ludovic Orban.

„Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei„, susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Pelerinajul de Sfântul Andrei. Programul evenimentelor religioase

Înalt Preasfinția Sa Teodosie va oficia slujba de la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”.

„Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântul Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeşte şi: Ludovic Orban îi răspunde lui IPS Teodosie: „Sfatul meu sincer e să îndemne credincioşii la respectarea regulilor”


loading...
Partenerii noștri