ÎPS Teodosie a răbufnit: Aceste plagiate sunt nişte presupuneri. Mâine, adevărul e dat pe faţă!

ÎPS Teodosie vine cu noi declaraţii după ce Patriarhul Daniel a adus acuzaţii de plagiaz la doctoratele coordonate de arhiepiscopul Tomisului.

25 mai 2021, 21:57
ÎPS Teodosie a răbufnit: Aceste plagiate sunt nişte presupuneri. Mâine, adevărul e dat pe faţă!

ÎPS Teodosie a răbufnit. Înaltpreasfinţia sa susţine că toate tezele de doctorat au fost trimise conform unui soft care respecta toate criteriile în ceea ce priveşte plagiatul, iar termenul limite de caractere duplicate a fost respectat întocmai.

ÎPS Teodosie a răbufnit: Aceste plagiate sunt nişte presupuneri. Mâine, adevărul e dat pe faţă!

„Aceste plagiate sunt nişte presupuneri. Toate tezele le-am trimis conform softului. Nu cred că Biserica nu va mărturisi adevărul. Eu am făcut un demers din partea credinceşilor. Pretutindeni spunem că Apostolul Andrei, e duhovnicul tuturor românilor.

S-au recuperat toate documentele din primul mileniu. Avem şi în secolul VIII, IX şi X. S-a schimbat mitropolia Tomisului.

Eu cred că nu e suficientă cunoaştere cum mi s-a răspuns în 2002. Mâine, adevărul e dat pe faţă. Cât au fost restricţii, eu am cerut să se deschidă lăcaşele de cult. În orice vreme de necaz, cumpănă, iubire, trebuie să îl mântuim pe Hristos. Această datorie stă ca niciodată mie. La Bobotează nu s-a îmbolnăvit nimeni. Acestea sunt datorii de păstor.”, a spus ÎPS Teodosie, pentru România TV.

Universitatea Ovidius din Constanța anunță, marți, înființarea unei comisii de analiză după informațiile apărute în presă, potrivit cărora nouă teze de doctorat pe care le-a coordonat ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat.

„În cadrul ședinței Consilului de Administrație desfășurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată și situația semnalată de către presă cu privire la activitatea Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Consiliul de Administrație a hotărât înființarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situații”, transmite biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța.

Reacția vine după ce în presă a apărut informația potrivit căreia 9 din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, în calitate de director la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea Ovidius, au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat. Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate şi directorul şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, reacţie tranşantă în scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care le-a coordonat: „Cei din Comisia Teologică a CNATDCU, care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului”