ÎPS Teodosie, reacţie tranşantă în scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care le-a coordonat: „Cei din Comisia Teologică a CNATDCU, care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului”

ÎPS Teodosie a avut prima reacţie în scandalul plagierii tezelor de doctorat pe care le coorodonează. Arhiepiscopul Tomisului spune că nu poate fi vorba despre aşa ceva şi arată cu degetul către o parte a celor din Comisia Teologică a CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare) despre care spune că nu toţi sunt ortodocşi.

25 mai 2021, 13:52
ÎPS Teodosie, reacţie tranşantă în scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care le-a coordonat: „Cei din Comisia Teologică a CNATDCU, care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului”

ÎPS Teodosie doctorat plagiat. Universitatea Ovidius din Constanța a anunțat înființarea unei comisii de analiză după informațiile apărute în presă, potrivit cărora nouă teze de doctorat coorodnate de ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat.

În cadrul ședinței Consilului de Administrație desfășurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată și situația semnalată de către presă cu privire la activitatea Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Consiliul de Administrație a hotărât înființarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situații”, transmite biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța, informează Mediafax.

Citeste si CTP îl dinamitează pe ÎPS Teodosie. „Se face vinovat de păcatul șmenului. E o rușine pentru Biserică”

ÎPS Teodosie snu se consideră vinovat de tezele de doctorat plagiate: „Calculatoru-i acuzat”

Reacţia Arhiepiscopului Tomisului nu a întârziat şi aceasta a fost una tranşantă. Acesta susţine că nu se face vinovat de nimic şi că acuzațiile pot fi aduse doar calculatorului. Totodată, Înaltul Ierarh arată cu degetul către unii membri ai Comisiei Teologice a CNATDCU care nu ar fi ortodocşi, insinuând faptul că aceştia au invalidat tezele cu rea-voinţă.

Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat ÎPS Teodosie.

Citeste si Patriarhul Daniel îl spulberă pe ÎPS Teodosie, după ce acesta a cerut avansarea în ierarhie: Răzvrătire, sfidează Patriarhia, atitudine provocatoare, permite doctorate plagiate – DOCUMENT

Plagiatul și lipsa onestității științifice se regăsesc printre criticile pe care Patriarhia Română i le aduce Înaltpreasfințitului Teodosie într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

Documentul, făcut public de G4Media, scoate în lumină problemele învățământului doctoral teologic ortodox de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, unde Teodosie Petrescu este profesor universitar și director al școlii doctorale.