ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii

ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii. Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins fără mască în timp ce oficia slujba de înmormântare a unui preot, într-o biserică din județul Constanța. 

27 nov. 2020, 14:22
ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii
ÎPS Teodosie a fost aşteptat de poliţişti în faţa bisericii.

ÎPS Teodosie, așteptat de Poliție în fața bisericii. Arhiepiscopul Tomisului şi un sobor de preoţi au fost surprinşi fără mască în timp ce oficiau o slujbă de înmormântare în biserica din Castelu.

De menţionat este faptul că interiorul lăcașului de cult se aflau peste 50 de persoane, iar în exterior alte aproximativ o sută.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au anunțat că după ceremonie vor da amenzi.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie. După ce instanța i-a respins o cerere în acest sens, ÎPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, „într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Citeşte şi Ludovic Orban îi răspunde lui IPS Teodosie: „Sfatul meu sincer e să îndemne credincioşii la respectarea regulilor”

ÎPS Teodosie, decizie de ultim moment în scandaul pelerinajului. A cerut ca toţi preoţii să fie detaşaţi la Mănăstirea Sf Andrei

ÎPS Teodosie cheamă toţi preoţii din judeţul Constanţa la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, solicitând totodată ca toate bisericile să rămână deschise pe 30 noiembrie pentru rugăciune individuală.

Arhiepiscopul Tomisului a trimis o adresă către toate protoieriile  din judeţul Constanţa în care anunţă că preoţii sunt delegaţi în interes profesional să oficieze Sfânta Liturghie la Mănăsitrea Peştera Sfântului Apostol Andrei pe data de 30 noiembrie.

Citeşte şi ÎPS Teodosie, slujbă specială pentru alungarea coronavirusului VIDEO

“În contextul pandemiei actuale, precum şi al carantinei instituite în judeţul Constanţa, pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei creştinătorul românilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât următoarele: în data de 30 noiembrie 2020, toţi preoţii din Eparhia Tomisului, personal clerical şi monahal, sunt delegaţi în interes profesional să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa; bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare şi rugăciune individuală”, se arată în documentul Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, dar instanţa a respins această cerere.

Patriarhia Română a transmis joi că este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna constănţeană Ion Corvin, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse. Motivaţia este aceea că localitatea are un număr mic de locuitori, sub 2.000, şi că Statul a recunoscut rolul excepţional avut de Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român.


loading...
Partenerii noștri